У „Валтеру“ без промене директора – школа у Бродареву добила вршиоца дужности

У „Валтеру“ без промене директора – школа у Бродареву добила вршиоца дужности

Основна школа „Светозар Марковић“ у Бродареву остала је без директора, након што је Шефкету Шеховићу 15. октобра истекао мандат. За вршиоца дужности директора министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић поставио је учитеља Амела Курбеговића. За новог директора основне школе Владимир Перић Валтер изабран је досадашњи директор Милинко Мићовић.

2027
1
SHARE

Након што је поништио конкурс за избор директора основне школе Светозар Марковић у Бродареву, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић за вршиоца дужности поставио је једног од кандидата за ову функцију Амела Курбеговића. Шефкету Шеховићу, који је био директор Основне школе „Светозар Марковић“ осам година, мандат је истекао 15.октобра, а за вршиоца дужности Амел Курбеговић је именован 29. октобра. Оно што је неуобичајено за поступак именовања вршиоца дужности директора јесте да школа, као ни Школска управа у Ужицу, нису биле обавештене о избору вршиоца дужности.

Вест да је Амел Курбеговић именован за вршиоца дужности директора саопштио је он сам, 30. октобра, када се појавио у школи са решењем министра просвете Младена Шарчевића. На основу чега, и по ком основу, је он изабран за вршиоца дужности директора – објашњење из министарства није стигло.

Амел Курбеговић има мало више од 10 година радног стажа, од чега је четири године радио као учитељ у матичној школи док је остатак провео у издвојеном одељењу. Поред њега, на конкурсу за избор директора, који је министар поништио, учествовала је и наставница Самира Ћосовић. Други конкурс за избор директора, Школски одбор требало би да распише у току наредне недеље.

На поновљеном конкурсу, за директора Основне школе „Владимир Перић Валтер“ изабран је досадашњи директор. Милинку Мићовићу министар је поверио четврти мандат управљања најбројнијом основном школом у општини Пријепоље. На првом поништеном конкурсу Мићовић је био једини кандидат, док је на другом конкурсу за место директора конкурисала и учитељица Џенита Стршевић.

1 COMMENT

  1. Micovicu nije treci nego PETI mandat!Pozabavite se malo ovim problemom!!!Pravi problem za istrazivacko novinarstvo,a ako Vas zanlma prava istina,voljela bih da me kontaktirate!!!

LEAVE A REPLY