SHARE

У Пријепољу се гласало на 33 бирачка места, а грађани и грађанке су бирали између четири листе. На основу прелиминарних резултата на изборе за чланове и чланице Бошњачког националног вијећа у Пријепољу је изашло 5.757 пунолетних грађана, припадника бошњачке националне мањине, од укупно 12.038, колико их је уписано у посебан бирачки списак. Највише гласова, 2.736,  освојила је листа „ Матица бошњачка – академик Муамер Зукорлић“. Листа „Вакат је – проф. др. Саит Качапор“ освојила је 1822 гласа, док је листа „Самоопрeдељење – др. Сулејман Угљанин“ освојила 1.199 гласова.

Највише гласова „Матица бошњачка“ освојила је и у Прибоју, Новој Вароши и Новом Пазару, док је листа „Самоопредељење“ убедљиву победу однела у Тутину и Сјеници.

Бошњачко национално вијеће броји 35 чланова, а за већину је потребно 18, што ни једна изборна листа није освојила и не може сама конституисати Савет. Рок за утврђивање и објављивање извештаја са укупним и коначним резултатима избора је 96 часова од затварања биралишта, односно 8. новембар у 20 сати.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY