SHARE

Анђела и Милица су се за програм унапређења омладинског предузетништва пријавиле још у мају. Након што су оствариле добре резултате на тестовима из опште културе и енглеског језика, постале су део пројекта који им је пружио могућност да се кроз практичан рад и примере из праксе боље упознају са могућностима развоја предузетничких идеја.

Европска унија је у оквиру програма „Еразмус плус“ омогућила младим људима из Србије и Црне Горе да дођу до знања и искустава која ће им помоћи да организују самосталан посао у области предузетништва и туризма. Три економске школе из Србије су учествовале у пројекту. Нас две смо изабране да представљамо Економско-трговинску школу у Пријепољу. Отишле смо тамо са добрим предзнањем, тако да смо биле у предности у односу на остале учеснике. Овом приликом желели би да се захвалимо директору и педагошкињи наше школе, који су нам омогућили учешће у овом програму – каже ученица четвртог разреда Милица Ћуковић.

Ученице Економско-трговинске школе у Пријепољу су кроз рад виртуелних предузећа и различита такмичења већ доста знале о предузетништву, али кажу да су им знања стечена у Малаги веома корисна.

Имали смо доста радионица које су биле у вези са туризмом и предузетништвом. Имали смо и вежбу у којој су они нама дали описе одређених места које је требало ми да нађемо кроз комуникацију са домицилним становништвом, без употребе Интернета, што нас је подстакло да учимо њихов језик. Ишли смо на њихове факултете, пословни инкубатор, где су нас упознали са њиховим процесом рада, предузетништвом, како развијају свој туризам. Имали смо радионице на којима смо радили развој бизнис планова за неке наше идеје – истиче Анђела Пантовић.

Учешће у овом програму омогућило им је упознавање са младима из Европске уније и њиховим предузетничким идејама, што им је значајно за наставак школовања у области економије.

У оквиру истог програма, Анђелу и Милицу на пролеће очекују обуке у Ужицу, Будви, као и десетодневна обука у Немачкој.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY