„Лимска песничка регата 2018“ окупиће 13 песника из седам полимских градова

„Лимска песничка регата 2018“ окупиће 13 песника из седам полимских градова

Дводневна манифестације „Лимска песничка регата 2018. “, коју другу годину заредом реализује Библиотека „Вук Караџић“ у Пријепољу, окупиће ове године 13 песника и песникиња из седам полимских градова Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Програм почиње у петак 9. новембра, а завршава се сутрадан, у суботу.

589
0
SHARE

Организатор „Лимске песничке регате 2018.“ и носилац пројекта у Србији је Библиотека „Вук Караџић“ из Пријепоља.

Садија Хоџић, директорка Библиотеке „Вук Караџић“
Манифестација „Лимска песничка регата“ коју смо реализовали прошле године у оквиру пројекта „Култура за Европу, Европа за културу“ по програму прекограничне сарадње Србије и Црне Горе изазвала је велико интересовање и жељу свих учесника да наставимо манифестацију. Њен основни циљ је регионално повезивање институција културе, културних стваралаца и фестивала, као и размена културних добара полимских градова и афирмација писане речи на овим просторима – каже Садија Хоџић директорка  Библиотеке „Вук Караџић“

Првог дана „Лимске песничке регате“ програм посвећен песништву аутора из полимских градова одржаће се у Плаву и Бијелом Пољу, а учесници и учеснице песничког каравана зауставиће се у Библиотеци „Вук Караџић“, где ће се представити пријепољској публици.

Учествује 13 песника из свих седам полимских градова од Рудог до Плава из три државе. Специјални гости регате су Драгомир Ћулафић, књижевник родом из Андријевице, а живи и ради у Београду и др Надија Реброња, песникиња из Новог Пазара, иначе ћерка великог писца и љубитеља Лима Исмета Реброње – најавила је директорка библиотека.

Другог дана регате, поред разгледања града и културно – историјских знаменитости Пријепоља на округлом столу са свим учесницима регате и представницима институција, биће речи и о званичном установљењу и будућој организацији ове манифестације.

Из Библиотеке „Вук Караџић“ позивају све љубитеље поезије да у петак 9. новембра у 19:30 сати дођу на песничко вече, а песници ће им се одужити онако како најбоље умеју – песмама о Лиму.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY