Око 20 милиона динара уложено ове године у пријепољски Дом здравља

Око 20 милиона динара уложено ове године у пријепољски Дом здравља

Од око 20 милона динара, колико је ове године издвојено из општинског буџета за реновирање и обнављање зграде Дома здравља у Пријепољу, Здравствене станице у Бродареву и сеоских амбуланти у Орашцу, Бабинама, Јабуци, Каменој Гори и Аљиновићима, утрошен је већи део средстава. Поменути радови и набављена опрема побољшаће квалитет у пружању здравствене услуге и услова у којима раде запослени у здравству.

др Сеад Поровић, директор Дома здравља у Пријепољу
За реновирање Дома здравља у Пријепољу ове године опредељена су средства у износу од 2 милиона 208 хиљада динара за замену потковице, за капије и део ограде око Дома здравља, као и за опшивке око кровних прозора на Правној и Економској служби који су прокишњавали. Што се тиче потковице, она није реновирана нити обнављана од отварања Дома здравља. Често се дешавало да падају парчад потковице, што је претило да угрози безбедност и пацијената и запослених – каже  директор Дома здравља у Пријепољу др Сеад Поровић.

Значајна средства ове године издвојена су и за набавку медицинске опреме за потребе Дома здравља у Пријепољу.

Набављено је десет апарата за притисак, дефибрилатор и пет модерних ЕКГ апарата, који ће побољшати дијагностику у свакодневном раду. Издвојена средства за медицинску опрему су око 2,5 милиона динара – додао је др Поровић.

Доктор Поровић је најавио да би за десетак дана требало да почне уградња сензорских врата на улазе у Дом здравља и Општу болницу у Пријепољу, а ребалансом буџета опредељено је и 1,6 милиона динара за изградњу надстрешнице изнад Хитне службе и главног улаза у болницу, површине око 70 квадратних метара.

Тренутно се завршавају радови на замени прозора у Здравственој станици у Бродареву и сеоској амбуланти у Орашцу.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци