SHARE

Под слоганом „Позориште кроз историјске личности“ Пријепоље се ове године нашло међу девет градова у Србији који ће обележити манифестацију Ноћ позоришта. На позоришној сцени Дома културе пријепољска публика биће у прилици да погледа представу која је ове године вишеструко награђивана на фестивалима широм Србије.

Василије Мићовић, уредник позоришног и филмског програма Дома културе
Са задовољством учествујемо у организацији Ноћи позоришта, која се обележава на светском нивоу. Ми ове године у склопу манифестације Ноћ позоришта приказујемо позоришну представу „Оркестар Титаник“ по тексту Христа Бојчева, а у режији Марије Барне Липковски. Представа ће се одиграти у суботу 17. новембра са почетком у 19 сати. Било би нам задовољство да пријепољска публика дође у што већем броју, пошто је улаз слободан и зато позивам све љубитеље позоришта у Пријепољу да присуствују извођењу ове представе – каже уредник позоришног и филмског програма Дома културе Василије Мићовић.

Као својеврсна увертира у манифестацију Ноћ позоришта аматерска сцена Дома културе, раније него претходних година, креће са аудицијом за нову дечију представу „Тарзан“, коју ће и овог пута режирати млади глумац и редитељ из Пријепоља Аммар Мешић.

Аудиција ће се одржати у петак, 16. новембра у малој сали Дома културе са почетком у 18.30 сати. Позив је намењен деци до 15 година, односно ученицима и ученицама од првог до осмог разреда основне школе – каже Мићовић и позива све заинтересоване основце да у што већем броју узму учешће на овој аудицији.

Заинтересовани кандидати за аудицију би требало да припреме рецитацију песме по избору, као и да имитирају глас једне животиње.

У зависности од приказаног умећа биће изабрано десетак младих глумаца и глумица, колико је и потребно за поставку поменуте представе.

1 COMMENT

  1. Појавом звучног филма није се само музика попела на вишу лествицу, већ су то били остали елементи звука на филму: говор и шумови пропраћени звучним ефектима. Звучни филм и данас не може без ових елемената при чему је од велике важности хармонично усклађивање свих ових елемената у служби филма.

LEAVE A REPLY