Сви путни правци у општини Пријепоље проходни, саобраћај се одвија неометано

Сви путни правци у општини Пријепоље проходни, саобраћај се одвија неометано

Висина снежног покривача у пријепољским селима креће се од 2 до 5 центиметара, па за сада није било потребе да се издају налози за чишћење локалних путева, рекла нам је чланица Општинског већа Мирјана Бојовић. Бојовић објашњава да су фирме које су задужене за чишћење локалних путева спремне за зимску сезону, механизација је у приправности, а набављене су довољне количине соли и ризле.

На магистралним путевима на снази је први степен приправности са 25 % ангажоване механизације, а сви путни правци су проходни, каже Едина Џиновић из предузећа „Путеви Ужице“. Потешкоћа је било јуче у поподневним часовима када је због вејавице саобраћај био отежан и успорен на деоници од Борове главе до Нове Вароши, али је и на тој деоници саобраћај током ноћи нормализован. Очишћени су путни правци према Јабуци, Бабинама и Златару, а данас ће бити очишћен путни правац према Думљанима, који спада у путеве трећег приоритета. Соли и ризле има довољно, а све службе су у приправности, каже Џиновић.

За зимску сезону спремно је и ЈКП „Лим“, рекао нам је Џевад Бегановић руководилац Радне јединице Комунални објекти у овом предузећу, које ће и ове године бити задужено за одржавање градских улица. Њихове екипе су у приправности, соли и ризле има довољно, па уколико наредних дана буде било потребе, грАдске улице чистиће се по приоритетима.

Из АМСС упозоравају да због мокрог коловоза и ниских температура може доћи до стварања поледице, па подсећају возаче на опрезну вожњу, уз обавезну употребу зимске опреме.

Подели на мрежама

Повезани чланци