Амела Чичић у Пријепољу отворила Амбуланту за физикалну медицину и рехабилитацију

Амела Чичић у Пријепољу отворила Амбуланту за физикалну медицину и рехабилитацију

Након завршене Пријепољске гимназије Амела Хасанагић, сада Чичић,  уписала је Факултет здравствених студија у Сарајеву. Прво запослење добила је у Словенији, па потом у Катару. Прошле године вратила се у родни град, где је отворила амбуланту за физикалну рехабилитацију.

Поред класичне физикалне терапије, мануелне масаже, електро терапије кинези терапије, користим и низ других метода у циљу рехабилитације одређених дијагноза, а све те едукације сам завршила у иностранству. Задовољна сам повратном реакцијом грађана, што је потврда да се сав мој труд и упорност исплати – каже дипломирана физиотерапеуткиња Амела Чичић.

Приватна пракса носи са собом велику одговорност, што Амели представља додатни изазов.

Дугогодишње искуство ми даје предност да се осећам слободније и самосталније. Сарађујем и са лекарима, којима увек могу да се обратим за помоћ, ако ми нешто није јасно везано за пацијенте – објашњава Амела уз напомену да прима пацијенте са дијагнозама од лекара, али има и оних који долазе само на релакс масажу.

За нешто мање од годину дана, својим радом је успела да стекне поверење великог броја људи, а трудила се да цене њених услуга буду приступачне грађанима и грађанкама Пријепоља.

Цене у амбуланти су прилагођене стандарду грађана и не могу их упоређивати са ценама у иностранству. Али верујте да задовољан пацијент, са енергијом коју пренесе на мене, нема цену – уз осмех каже Амела Чичић.

Амела је испунила и свој животни сан, да сарађује са спортистима. У Словенији је прво радила у женском одбојкашком клубу, па још пет година у мушком рукометном клубу. Током летњих пауза радила је и са одбојкашком репрезентацијом  Словеније. Након тога, преселила се у Катар где је радила на Војно медицинској клиници, што је било потпуно ново искуство јер је другачији систем рада.

Подељено је, жене раде са женама, мушкарци са мушкарцима. Тако да су моје пацијенткиње биле сестре, мајке, супруге генерала, шеика, бригадира, капетана… – истиче уз напомену да је једна од њених пацијенткиња била и прва жена катарског емира.

Након вишегодишњег искуства у раду у спортским клубовима у Словенији, као и на престижној клиници у Катару, предност даје предузетништву.

Препоручила бих свима, не само женама, да се одваже и покрену свој бизнис јер овом граду свега треба. Уз мало маште, креативности и пре свега упорности, тај бизнис сигурно може да цвета  – закључује Амела Чичић.

Финансијску подршку при отварању амбуланте Амела је добила и од НСЗ  за куповину опреме. У родни град се вратила како би основала породицу, која јој  је и највећа подршка у свакодневном раду.

Подели на мрежама

Повезани чланци