Шта ради полиција и заједно против насиља – предавање за ђаке прваке

Шта ради полиција и заједно против насиља – предавање за ђаке прваке

У оквиру програма „Основи безбедности деце“ Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја од ове године реализује предавања и за ђаке првог разреда. Припадници Полицијске управе у Пријепољу прво предавање су одржали у основној школи „Милосав Стиковић“ у Коловрату.

866
0
SHARE

За ученике и ученице првог разреда основне школе у Коловрату припадници Полицијске управе у Пријепољу одржали су предавање на три теме: Шта ради полиција и заједно против насиља, безбедност деце у саобраћају и заштита од опасних материја и природних непогода.

Данас смо први пут одржали предавање најмлађим ђацима Основне школе „Милосав Стиковић“ на тему „Шта ради полиција и заједно против насиља“. На предавању смо им приближили посао полицајца, саветовали их да увек могу полицајцу да се обрате за помоћ. Указали смо им да буду добри другови и како да реагују у случају када примете насиље. Овом приликом смо им поделили бојанке „Азбука безбедности за ђаке прваке“, коју ће добити сваки првак на територији наше Полицијске управе – изјавила је официрка Полицијске управе у Пријепољу Оливера Кечевић.

Директорка ОШ „Милосав Стиковић“ Тања Трипковић каже да је задовољна сарадњом са Полицијском управом у Пријепољу.

Имали смо ова предавања и прошле године за ђаке старијих разреда, ове године укључени су и прваци. Предавање обухвата три теме тако да се надам да ће научити нешто ново и корисно – каже директорка школе.

Током претходне школске године у оквиру програма „Основи безбедности деце“ одржано је 665 предавања на осам тема у 83 одељења четвртог и шестог разреда.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY