Власница козметичког салона Тања Кукуљац: Отварањем салона остварила сам свој животни сан

Започети сопствени бизнис у времену несигурности и неизвесности, већина сматра веома ризичним и не упушта се лако у предузетничке воде. Пријепољка Тања Кукуљац, свесна свих предности и мана сопственог бизниса, на тај корак се ипак одлучила и отворила козметички салон.

3300
0
SHARE

Пријепољка Тања Кукуљац козметички салон отворила је половином прошле године и изабрала је да то буде баш на њен рођендан. Као што и сам назив салона значи (Reborn Beauty), био је то дан када њен живот добија потпуно нови ток, у бољем смеру. Остварила је оно о чему је увек маштала, а околина је добро одреаговала.

Доста позитивних коментара, доста позитивних утисака након прве посете салону и након одрађене било какве интервенције. За кратко време сам успела да стекнем велики број муштерија и то само захваљујући мом раду. Долазе ми девојке и жене из Сјенице, Ужица, Чачка .. Разумљиво је да неко дође из Сјенице где нема ових услуга, али долазе значи и из Чачка који је већи град и у којем постоје ове услуге – поносно истиче Тања.

Потврђује нам да је идеја један од најважнијих елемената у започињању сопственог бизниса, а она је до ње дошла тако што је и сама желела да у својој близини има козметички салон. Годину и по дана касније, због све већег броја оних који посећују њен салон, истиче како је то био добар потез, али и да успех не долази преко ноћи.

Уложила сам и много суза, много непроспаваних ноћи, тешких дана. Морам да поменем моју менторку Оливеру Мандић која је све време била уз мене. Омогућила ми је да постанем оно што сам данас. Када је било полагање које је требало да се одржи у Бечу, из приватних разлога нисам успела да одем, али ми је она омогућила да се то одржи у Ужицу. Када сам добила диплому и лиценцу да радим у 87 земаља, то ми је био најлепши дан који сам ја доживела – каже Тања о труду и подршци коју је добила када се упуштала у предузетничке воде.

Као финансисјку подршку за отварање салона, користила је субвенцију општине Пријепоље и Националне службе за запошљавање. Одмах је по отварању салона запослила још једну особу, како би услуге које пружа биле још квалитетније и брже. О предностима и манама сопственог бизниса каже:

Када се све стави на вагу, свакако ће да претегну предности. Сам сам свој газда, радим нешто што волим, сама себи одређујем време, посвећена сам свом послу максимално и једноставно не зависим ни од кога. Мане су те што увек сносите ризик да ли ће то успети или не и да ли ће се исплатити или не. Самим тим и одговорност је већа.  

Третмани лица, маникир, педикир, соларијум, депилација, неке су од услуга које се могу пронаћи у Тањином салону. Како би ишла у корак са временом и трендовима, истиче да је то само почетак и да за будућност има велике планове.


NO COMMENTS

LEAVE A REPLY