Заменик шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Џозеф Мелот : Рад са младима је значајан за развој заједнице и државе

Заменик шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Џозеф Мелот : Рад са младима је значајан за развој заједнице и државе

Међународни дан људских права 10. децембар, био је добар повод и прилика да заменик шефа Мисије ОЕБС-а у Србији посети Форум жена Пријепоља и ближе се упозна са радом једне од ретких организација цивилног сектора у региону која већ осамнаест година ради на унапређењу људских права и родне равноправности у друштву.

Веома нам је драго што имамо партнера као што су Форум жена Пријепоља и Телевизија Форум из чијих редова смо изабрали једну од добитница награде Мисије ОЕБС-а у Србији, личност године за 2018. годину, Милеву Малешић. Форум жена и ТВ Форум посвећени су извештавању заснованом на чињеницама у интересу грађана. Кроз активности попут ове одговарају на медијско окружење које се мења усмеравањем на мобилно новинарство чији су носиоци млади и које служи младима – рекао је заменик шефа Мисије ОЕБС-а у Србији, Џозеф Мелот приликом посете ТВ Форум.

Представници Мисије ОЕБС-а присуствовали су радионици за израду видео клипова коју у оквиру пројекта Разноликост у фокусу младих Форум жена Пријепоља и ТВ Форум организују за ученике и ученице средњих школа уз подршку Мисије. Директорка ТВ Форум, Милева Малешић, истакла је да је неформално учење важна надоградња формалном образовању младих које произилази из добре сарадње школа и цивилног сектора.

Сарадња коју са школама имамо већ неколико година на више пројеката је једно велико поверење које ви исказујете нама за рад са вашим ученицима и ученицама и на томе сам вам бескрајно захвална – утисак је директорке ТВ Форум, Милеве Малешић.

Поздрављајући присутне, председник Актива средњих школа у Пријепољу  и директор Економско –трговинске школе, Ермедин Дуран  је истакао да сарадња између ОЕБС-а, школа и медија је нешто што ученици препознају и да је циљ школа да изнедре боље од себе, квалитетне особе које ће знати да препознају и своју младост, честитост и афирмативност и све оне залоге које појединац треба да има како би била чинилац бољег друштва.

Драго ми је да медији помажу да се направе ти видео клипови у којима ће они изразити своје виђење стварности и да ће та стварност бити млад успешан човек у земљи Србији. То би ме чинило срећним и то је пут којим ће, надам се, сви да иду – рекао је Дуран.

Заменик шефа мисије ОЕБС-а у Србији, отворио је дводневну радионицу у Техничкој школи, задовољан што је имао прилику да се сусретне са младим људима који су, како каже, најважнији за развој заједнице и друштва.

Рад са младима је суштински, пошто у вама лежи одговорност за будућност заједнице и Србије и развијање државе у којој желите да живите и напредујете. И док сте данас разговарали о начинима да избегнете говор мржње и насиље на друштвеним мрежама, промовиштете ненасилну комуникацију посебно ме занима и радује шта следи након ове активности када ћете ово знање превести у кратке медијске производе како бисте пренели ове поруке широј публици – истакао је Мелот.

Видео клипови који ученици и ученице направе у оквиру пројекта биће приказани у оквиру Фестивала кратких видео форми, што ће, надамо се, бити повод да представници Мисије ОЕБС-а опет посете Пријепоље.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци