SHARE

Односи са јавношћу представља сталну, плански, и стратешки вођену двосмерну комуникацију и одношење са спољашњим и унутрашњим јавностима.Успостављање и одржавање поверења, разумевања и заједничких акција организације и њених интересних група је важан задатак сваке организације, али и односа са јавношћу.

Бранислав Чале, стручњак за односе са јавношћу
Стратешка комуникација је важна организацијама цивилног сектора пре свега због одржавања постојеће репутације, затим, комуникација је тада у функцији доброг пословања, треће што је добар део организација цивилног сектора везан за јавно заступање, а стратешка комуникација максимално повећава ефекат тог заступања. Можемо да кажемо да је то надоградња са доста рада. То није посао од данас до сутра,али је посао који ће вам вратити све уложено, неће сутра, већ за три до пет година, онда када се успостави систем где свако јасно зна шта, коме и када комуницира и шта остварује том комуникацијом, објашњава стручњак за односе са јавношћу, БраниславЧале.

Односи са јавношћу су слични освајању нових и задржавању старих пријатеља, а пријатеље, односно циљне групе којима се обраћамо је потребно добро познавати како би се и комуникација усмерила на прави начин.

За било коју организацију је важно да има јасно сегментиране и дефинисане циљне групе и начине којима јој се обраћа. Планским приступом одрећеној циљној групи добија се најбољи ефекат пословања. Паметна сегментација јавности спада у један од предуслова добре комуникације – сматра Бранислав Чале.

Увођење стратешке комуникације у свој рад, за Форум жена Пријепоља, представљаће надоградњу постојећег система и допринети да деловање ове организације на пољу родне равноправности и другим важним друштвеним областима постане још видљивије, утисак је овог стручњака.

Семинар за стратешко комуницирање Форум жена Пријепоља организован је у оквиру пројекта Јачањем комуникацијских капацитета цивилних организација до бољег заступања интереса грађана/ки који подржавају Центар за истраживање, транспарентост и одговорност (ЦРТА) и Шведска агенција за међународни развој (СИДА).

Више у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY