Снежне падавине: нема већих проблема у одвијању саобраћаја на главним путним правцима

Снежне падавине: нема већих проблема у одвијању саобраћаја на главним путним правцима

Недељу дана пре званичног почетка зиме, снег је нападао на целој територији општине Пријепоље. Висина снежног покривача износи од неколико центиметара у нижим пределеима, па до више од 20 центиметара у планинским селима Јабука, Бабине, Камена Гора…Како смо сазнали у општинској управи, налози за чишћење су били издати за све путне правце, али су због нових падавина повучени. Требало би да поново буду на снази у суботу како би путеви били очишћени пре најављених нових падавина, рекао нам је шеф Одељења за инвестиције у Општинској управи Зијад Калед. За одржавање ових путних праваца на јавној набавци посао је поверен фирмама  „Лабуд Плус“, „Тргошпед“ и Радњи за сечу дрвећа, промет и припрему градилишта „Гинко Плус“.

Пријепољски „Путеви“ редовно одржавају све магистралне и путне правце првог реда. У току ноћи су интервенисали на чишћењу путева првог приоритета, а у току дана и на путним правцима другог и трећег  реда.

Од 15 часова у петак биће уведен и трећи степен приправности, што значи да ће бити ангажовано 75% механизације, а у резерви имамо 2.000 тона соли – каже руководитељка одржавања путева Едина Џиновић.

И радници ЈКП „Лим“ су почели са посипањем соли по градским улицама у току ноћи, док су током дана чистили и тротоаре у Валтеровој, улици Санџачких бригада и Нијазије Мусабеговића… Све фирме задужене за одржавање путева на територији општине Пријепоље су спремне за нове падавине, које су најављене за викенд.

Подели на мрежама

Повезани чланци