Енис Мемишаховић: У 2019. у Новој Вароши биће изграђена трансфер станица

Енис Мемишаховић: У 2019. у Новој Вароши биће изграђена трансфер станица

Свакодневно гомилање смећа на одавно препуњеној локацији Стањевине, настављено је иако је у јуну Влада Републике Србије донела Одлуку о превозу комуналног отпада у регионалну санитарну депонију „Дубоко“ у Ужицу. Видљиви помаци нису направљени, а директор ЈКП „Лим“ Енис Мемишаховић их најављује за наредну годину.

1010
0
SHARE

Пријепољска несанитарна депонија Стањевине једна је од више хиљада дивљих депонија које су лоциране на територији Србије. Отворена као привремена 1999. године, једино је место на коме радници ЈКП „Лим“ одлажу комунални отпад са територије општине Пријепоље. Да су њени капацитети препуни, речено је још пре неколико година, а наду да ће коначно бити затворена пробудила је Владина Одлука према којој би комунални отпад из општина Пријепоље, Прибој, Сјеница и Нова Варош требало да се вози на Регионалну санитарну депонију „Дубоко“ у Ужицу.

Колико ја знам, трансфер станица у Новој Вароши би требало да буде изграђена у 2019. години. Председници општина су били на више састанака у министарству, чак су и у буџету планирана та средства. Осим тога, Министарство заштите животне средине обезбедило је три милиона динара за финансирање израде пројектно-техничке документације за санацију привремене депоније у Стањевинама – каже директор ЈКП „Лим“ Енис Мемишаховић.

Што због потребе превоза комуналног отпада до трансфер станице у Новој Вароши, што због веома старог возног парка, у комуналном предузећу планирају набавку нових камиона.

Смећари су нам у веома лошем стању тако да смо планирали у наредној години набавку нових. Требало би да купимо два, а њихова цена је између 10 и 15 милиона динара – каже Мемишаховић.

Није познато на којој локацији би требало да буде изграђена трансфер станица у Новој Вароши, а један од предлога  је да буде у Бањици, где је започета изградња Регионалне санитарне депоније, која би требало да буде крајња локација за комунални отпад из Пријепоља, Прибоја, Сјенице и Нове Вароши.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY