Предложени буџет општине Пријепоље за 2019. годину тежак милијарду 251 милион динара, увећан у односу на овогодишњи за 9,61 одсто

Предложени буџет општине Пријепоље за 2019. годину тежак милијарду 251 милион динара, увећан у односу на овогодишњи за 9,61 одсто

Предлогом одлуке о буџету општине Пријепоље за 2019. годину предвиђено је увећање буџета за 9,61 одсто у односу на овогодишњи, односно за 120 милиона динара више него у 2018. години. Општински буџет располагаће у наредној години са нешто више од милијарду 251 милион динара. О предлогу одлуке о буџету расправљаће се и на седници Скупштине општине заказаној за уторак 25. децембар.

За укупно 37 капиталних инвестиција предлогом одлуке о буџету планирано је укупно 343 милиона 591 хиљада динара. Највише је планирано за санацију локалног пута Коловрат – Сељашница – Слано блато, близу 113 милиона динара; Финансирање обавеза за извршену реконструкцију ЛЕД расвете – 20 милиона динара, а за израду пројектно техничке документације планирано је око 36 и по милиона динара.

У односу на овогодишњи буџет, предлогом буџета за 2019. годину увећана су средства за социјалну заштиту за 6 и по милиона динара и износе 41 милион 800 хиљада динара. Новина је да општина планира да са 3 и по милиона финансира накнаду ђацима за куповину књига, а средства за персоналне асистенте увећана су у односу на ову годину за 3 милиона динара и износе 8 и по милиона динара.

За свих 30 месних заједница буџетом за наредну годину планирано је увећање средстава. Планирана укупна средства су 28 милиона 200 хиљада динара, што је 16 милиона 255 хиљада више него прошле године. Највише средстава планирано је за МЗ Бродарево 2 милиона 300 хиљада динара.

За наредну годину умањена су средства за основно образовање за 23 милиона 900 хиљада динара у односу на овогодишњи буџет и износе 76 милиона 870 хиљада динара. За средње образовање планирана средства остала су на нивоу овогодишњих и износе близу 43 милиона динара.

Поред предлога одлуке о буџету за наредну годину, у предложеном дневном реду је још 13 тачака, међу којима су и предлог одлуке о оснивању Савета за међунационалне односе, разматрање Предлога решења о престанку дужности вршиоца дужности директора Музеја у Пријепољу Славољуба Пушице и именовање вршиоца дужности на годину дана Звонка Мандића, Програм рада Скупштине општине за наредну годину, кадровски план Општинске управе и Туристичке организације.  О реализацији и плану пословања Јавног комуналног предузећа Лим и комуналној хигијени одборници и одборнице расправљаће у оквиру предложене четири тачке дневног реда.

Подели на мрежама

Повезани чланци