Новогодишња расвета у Пријепољу – „Нека светли“ за 1.700.000 динара

Новогодишња расвета у Пријепољу – „Нека светли“ за 1.700.000 динара

Украшавање Пријепоља новогодишњом расветом је завршено. Прошлогодишњи украси, као и нови за које је из општинског буџета издвојено око 1.700.000, постављени су у самом центру града, у кругу од зграде Општинске управе и Музеја до Дома културе и Поште. Грађани и грађанке Пријепоља не примећују велику разлику између ове и прошлогодишње новогодишње декорације града, за коју је рачун испоставила београдска фирма "Кип лајт".

1098
0
SHARE

Украшавање града и постављање новогодишње расвете почело је од зграде Општинске управе, где је и одлучено да се и ове године наручи додатна расвета, која ће бити плаћена из заједничке касе свих грађана и грађанки Пријепоља. Од зграде Општинске управе и Музеја улицом Нијазије Мусабеговића украси су стигли до Дома културе.

Спремни за новогодишњу ноћ су и пријепољски мостови, осим моста у Шарампову који ће Нову годину дочекати у мраку. У поступку јавне набавке Општина Пријепоље је, између осталог, осим 11 комада светлеће кише димензија пет метара са метар и по, осам светлећих фигура у облику поклона за стубове и три украса у облику цветова са звездицама, тражила и једно светлеће дрво. Баш такав украс постављен је на Тргу братства и јединства, испред зграде Општинске управе. Питање, на које нисмо добили одговор, је да ли се ради о прошлогодишњем дрвету, које је стајало испред Дома културе или овогодишњем? Зашто сада немамо два украсна стабла и ако имамо само једно зашто смо промену његове локације морали да платимо београдској фирми „Кип лајт“? Шта грађани и грађанке мисле о 1.700.000 динара датих за новогодишњу декорацију и да ли примећују разлику у овогодишњим украсима у односу на прошлу годину?

Анкетирани грађани и грађанке кажу да не примећују да ове године има више украса, као и да би било боље да је овај новац, дат онима који једва састављају крај са крајем, јер како кажу, народ нема хлеба да једе.

Прошле године град је окићен уочи Нове године, а закључак  о набавци уличне расвете од фирме Кип лајт је усвојен на седници Општинског већа одржаној 27. децембра. Колико нас је коштала новогодишња расвета прошле године нико од надлежних није саопштио, а јавна набавка, која је требало да буде спроведена, није објављена. За фирму Кип лајт сазнало се након  добијених вишемилионских тендера у Београду, Нишу, Зајечару, Крушевцу, Ваљеву, а већ другу годину за редом и у Пријепољу…

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY