Снег и даље пада на територији општине Пријепоље – За све проблеме...

Снег и даље пада на територији општине Пријепоље – За све проблеме дежурни телефон на располагању 24 сата

Саобраћај се на свим путним правцима у општини Пријепоље одвија у отежаним условима. У преподневним сатима ступила је на снагу забрана саобраћаја за теретна возила са приколицом и полуприколицом на свим путним правцима на територији општина Пријепоље, Прибој и Нова Варош. Висина снежног покривача износи између 30 и 70 центиметара, док су у појединим селима снежни намети и до два метра. Општина Пријепоље објавила је број дежурне службе која је доступна 24 сата.

476
0
SHARE

Снег је достигао висину од око пола метра у вишим планинским селима, а због наноса ветра у појединим местима висина покривача износи и до два метра. Од четвртка ујутру на снази је обустава саобраћаја за теретна возила са приколицама и полуприколицама на свим путним правцима на територији општина Пријепоље, Прибој и Нова Варош због обилних снежних падавина. Најкритичније је на превојима и усецима Јасеново, Бела Река, Стража, Јабука, Чемерно, Суви Бор, каже Едина Џиновић из пријепољских „Путева“. У овој фирми и даље је на снази трећи степен приправности, што значи да је ангажовано 75 одсто механизације у три смене, каже Џиновић. Савет возачима је да поштују саобраћајну сигнализацију уз обавезну зимску опрему, као и да без преке потребе не крећу на пут.

За све путне правце који су у надлежности општинске управе, а то су Пријепоље – Залуг, Пријепоље – Раишњево – Ивање, Коловрат – Сељашница – Рикавци , Лазаревића кућа – Виницка, које одржава фирма Лабуд Плус, Јабука – Бабине, Баре – Крижевине – Камена Гора, Бегов мост – Бјелобабе – Каћево, за чије је одржавање задужена фирма Тргошпед и правац Шумарска кућа у Каћеву – Милошев До – Караула – Аљиновићи који чисти „Гинко плус“, издати су налози и они ће у току дана бити очишћени, рекла нам је чланица Општинског већа Мирјана Бојовић. Према њеним речима, остали путеви по месним заједницама биће очишћени након престанка падавина.

На сајту општине објављен је број дежурне службе која је доступна 24 сата, а тај број је 064 856 0449.

Какво је стање и колико има снега проверавали смо у удаљеним пријепољским селима Аљиновићи и Црквени Тоци, код председника месних заједница Горана Вујашевића и Радомана Пузовића. Локалне путеве у овим селима чистили су мештани, тракторима и возама, кажу председници савета ових месних заједница. Проблема са снабдевањем електричном енергијом било је у Аљиновићима због квара на далеководу.

У месној заједници Пријепоље нема већих проблема јер је већина путних праваца у надлежности ЈКП „Лим“, каже председник Савета Един Бећировић. За насеља као што су Душманићи и Клик обезбеђују со, ризлу и нафту, како би грађани сами возом очистили путеве. Где год се грађани сами организују и ангажују на чишћењу, обезбедиће им со и ризлу, каже Бећировић.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY