Снег успорио саобраћај у граду – Радници ЈКП „Лим“ по приоритетима чисте улице и тротоаре

Снег успорио саобраћај у граду – Радници ЈКП „Лим“ по приоритетима чисте улице и тротоаре

Обилне снежне падавине и ниске температуре претходних неколико дана успориле су саобраћај на пријепољским улицама, а због снега и леда на тротоарима отежано је кретање и пешака. Радници и механизација Јавног комуналног предузећа „Лим“, који су задужени за зимско одржавање града, осим чишћења улица, од раног јутра уклањају и снег са тротоара. Њихов приоритет је центар града: Валтерова улица, улица Санџачких бригада, Изета Чавића и Рајка Дивца.

Џевад Бегановић, руководилац РЈ Комунални објекти ЈКП „Лим“
С обзиром на количину падавина које су пале у задњих 2-3 дана град функционише добро. Ми са нашом зимском службом одржавамо коловоз 24 сата, а што се тиче тротоара у приправности смо од 6 до 20 сати. Излазимо у сусрет свима, посебно школама и болницама, па чак и неким привредним субјектима – каже  руководилац Радне јединице „Комунални објекти“ ЈКП „Лим“ Џевад Бегановић.

Снег, којег у Пријепољу  има око 30 центиметара, довео је и до проблеме са одношењем смећа у појединим деловима града.

Мало нам представља проблем одношење смећа у вишим котама, где још није очишћено и не можемо да прођемо са камионима – каже Џевад Бегановић и апелује на грађане и грађанке да, где год има контејнера, не паркирају своја возила близу њих како би радници могли неометано да их испразне.

Грађани и грађанке Пријепоља  углавном добро функционишу у оваквим условима и немају већих замерки на чишћење градских улица.

Током ових зимских дана ЈКП „Лим“ има добру сарадњу са Месним заједницама па тако где год се грађани сами организују да очисте своје улице, могу преко Савета месних заједница добити со и ризлу од овог предузећа.

Сви грађани и грађанке, као и власници локала имају, обавезу да очисте тротоаре  испред својих стамбених и пословних објеката. Бегановић препоручује да се снег сакупља на гомиле, на свака 2-3 метра, како би пешаци могли слободно да пролазе. Бегановић, такође, апелује на све возаче да воде рачуна приликом паркирања, како би возила ЈКП „Лим“  могла несметано да прођу и очисте снег.

Више у видео прилогу:

 

Подели на мрежама

Повезани чланци