Горан Посркача: Интезивније чишћење сеоских путева након престанка падавина

Горан Посркача: Интезивније чишћење сеоских путева након престанка падавина

Висина снежног покривача износи између 30 центиметара и пола метра, док је ветар у планинским селима створио снежне намете и до два метра. Вишедневне учестале снежне падавине и ниске температуре, прозроковале су отежано одвијање саобраћаја на свим путним правцима на територији општина Пријепоље, Прибој и Нова Варош. Како смо сазнали у Ауто мото савезу Србије, од среде је на снази ограничење саобраћаја за теретна возила са приколицом и полуприколицом, на путним правцима Пријепоље Прибој, Пријепоље Нова Варош, Пријепоље Јабука, тако да теретњаци могу да саобраћају само на релацији Пријепоље Бродарево. Снега највише има у планинским селима у којима ће путеви бити очишћени када падавине престану.

Начелник Одељења и Штаба за ванредне ситуације Горан Посркача каже да све службе функционишу уобичајено, без већих проблема, као и да су путеви који су укључени у редовно одржавање очишћени, док се остали путеви по месним заједницама чисте по приоритету – изјавио је Посркача уз напомену да ће интезивније чишћење сеоских путева почети крајем седмице када се очекује престанак падавина.

Припадници Ватрогасно – спасилачке јединице имали су само једну интервенцију, када су на захтев Центра за социјални рад са екипом Хитне помоћи, покушали да евакуишу једну особу из села Аљиновићи.

Када су екипе дошле до угрожене особе, она је одбила да буде евакуисана, а других интервенција није било – каже Посркача.

На електро мрежи нема већих проблема у снабдевању електричном енергијом, водом и грејањем, речено је на Штабу. Да су неочишћени локални путеви највећи проблем, потврдио нам је и шеф Одељења за инвестиције у Општинској управи Зијад Калед који каже да грађани на дежурни телефон пријављују углавном проблеме због неочишћених путних праваца.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци