SHARE

На овогодишњем Божићном турниру учествовало је 15 екипа, које су се надметале по систему куп такмичења. До полуфинала су стигле четири најбоље екипе. У првом полуфиналу „НТС Пржионица кафе“ из Бродарева, састављена од играча из Пријепоља и Ивањице, након бољег извођења пенала савладала je екипу „Апартмани Златибор“ резултатом 6:5. У другом полуфиналу састале су се екипе „Глушчо и Едко“ из Бродарева, са играчима из Новог Пазара и Пријепоља и „Принцип“ из Пљеваља. Победник је и овог пута решен бољим извођењем пенала, а успешнији су били Бродаревци резултатом 2:0.Турнир се одиграо у организацији Спортског савеза општине Пријепоље и локалне самуправе, а генерални спонзор турнира и ове године било је предузеће „Орашац“, Пријепољца Радише Томашевића. Пре мечева за пехаре уручене су захвалнице спонзорима, екипама учесницама и појединцима који су помогли организацију турнира.

Милован Милићевић, председник Спортског савеза општине Пријепоље
Ове године Божићни турнир је протекао у феноменалном надметању и фер плеј екипама. Од 15 екипа нисмо знали ко ће освојити турнир, тако да можемо рећи да је ово једна од јачих година што се тиче Божићног турнира.Посебну захвалност дугујем свим фудбалерима који су се одазвали, из Новог Пазара, Ивањице, Нове Вароши и Пљеваља који су узели ућешће на овом турниру. Што се тиче награда, прво место је 120.000 динара, друго место 70.000, а треће место је 30.000 динара – каже председник Спортског савеза општине Пријепоље Милован Милићевић.

Пре финала у утакмици за треће место екипа „Принцип“  савладала је „Апартмане Златибор“ резултатом 7:2. Финални сусрет, који је одигран пред пуним трибинама, био је неизвестан до самог краја. Екипа „Глушчо и Едко“ водила је након првог полувремена 3:1, а онда је уследио потпуни преокрет.

Екипа „НТС Пржионица кафе“ најпре је изједначила резултат на 3:3 да би само три минута пре краја меча постигли победоносни гол и тако освојили титулу победника Божићног турнира. За најбољег играча проглашен је играч победничке екипе Станко Пришуњак.

Моје признање за најбољег играча је резултат добре игре читавог тима. Велика је част бити најбољи играч турнира, али и обавеза да и наредне године будемо најбољи. Честитао бих мојим момцима али и противничкој екипи на фер и коректној игри. Утакмица је била достојна финала, љубитељи фудбала су могли да виде добру игру, неизвесну борбу до самог краја, где смо се ми боље снашли али имали и мало више среће – сматра најбољи играч Божићног турнира, Станко Пришуњак.

Осим награде за најбољег играча турнира, додељене су и награде за најбољег голмана, коју је ове године заслужио Бојан Симовић из екипе „Принцип“, док је награда за најбољег стрелца отишла у руке Марка Вуковића из екипе „Амадеус“.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY