За редован рад седам политичких партија из Пријепоља опрeдељено 398 хиљада динара...

За редован рад седам политичких партија из Пријепоља опрeдељено 398 хиљада динара из буџета

За политичке странке које имају одборнике у Скупштини општине Пријепоље, за финансирање редовног рада у 2019. години, донето је решење о додели средстава у укупном износу од 398 хиљада динара. Опредељена средства су на нивоу прошлогодишњих.

668
0
SHARE

Од седам политичких партија, колико је добило средства из општинског буџета, највише је за финансирање редовног рада опредељено за странку Александар Вучић Србија побеђује – Ивица Дачић – 116 и по хиљада динара. Ова листа је на изборима 2016. године освојила 6029 гласова и 14 мандата у Скупштини општине Пријепоље. За политичку странку СДП Расим Љајић укупни годишњи износ опредељен буџетом је 82 хиљаде 800 динара. Број гласова освојених на изборима је 4144, а број мандата у скупштини девет. За странку Муамер Зукорлић за помирење БДЗ Санџака ЛДП са пет мандата у скупштини и освојених 2254 гласа на прошлим изборима, опредељено је 49000 динара. За политичку странку ДПС – др Зулкефил Бато Садовић, која је на изборима освојила 2 064 гласа и четири мандата у скупштини, у 2019. години из општинског буџета је опредељено 45 и по хиљада динара. За листу “Сложно за Пријепоље“ Демократска странка Србије – Српска радикална странка – Заједно за Србију“, која је освојила 1.667 гласова и три мандата у скупштини, из буџета општине Пријепоље опредељено је 38 550 динара. Са 33 500 динара располагаће Двери–за спас Пријепоља –  Борко Пушкић, које су освојиле 1385 гласова на прошлим изборима и такође три мандата. Најмање гласова, а сразмерно томе и најмање новца из општинског буџета доћиће СДА Санџака др Сулејман Угљанин – 31790 динара, која је на изборима добила 1289 гласова и три мандата у скупштини.

Број гласова политичких субјеката  који се узима као основица за расподелу средстава обрачунава се тако што се број гласова до 5% важећих гласова свих бирача који су гласали,  множи са коефицијентом 1.

Према Закону о финансирању политичких активности, средства за финансирање редовног рада политичких субјеката подразумевају рад са бирачима и чланством, трошкове превоза и одржавања скупова, трошкове промоције, рекламног материјала и публикација, трошкове истраживања јавног мњења, обуке, међународну сарадњу, трошкове зарада и накнада запослених, комуналне трошкове, као и трошкове за друге сличне активности.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY