Улица Сајта Хашимбеговића под ледом: Грађани траже редовно чишћење снега

Улица Сајта Хашимбеговића под ледом: Грађани траже редовно чишћење снега

Улица Сајта Хашимбеговића у пријепољском насељу Вакуф, прекривена је снегом и ледом. Грађани и грађанке ове, али и околних улица, незадовољни су што ова градска улица није укључена у редовно одржавање током зимских месеци, али и због других комуналних проблема.

780
1
SHARE

Улица је дуга око 500 метара. Протеже се од џамије у центру Вакуфа до изласка на Сјенички пут. Изграђена је пре око 40 година, асфалтирана пре 35 и није уврштена у приоритете за чишћење током зимског периода, кажу мештани.

Разболела сам се и нисам могла да одем код доктора. Зовем такси, кажу не можемо до вас, дођите до Мејдана. Нисам могла да одем. Хтела сам да зовем службу за хитне интервенције да ме на санкама спусте, јер исто нам је као да смо у селу, завејани – прича Рукија Тумбул. 

Мунир Тумбул каже да је поента да општина ову улицу упише и да је преузме комунално предузеће.

Било је овде и падова, ломова, јер смо ми сваке године оковани у леду неколико месеци. Ја лично не кривим ову власт, колико кривим прошлу што ово није решила, мада и ова је имала довољно времена, а није урадила ништа – каже Тумбул.

Улица под снегом и ледом, недоступна је и за камионе комуналног предузећа који односе смеће. Уз посипање пепела и чишћење снега на једном делу пута, радници ЈКП „Лим“ су, после скоро 20 дана, успели да дођу до ове улице, кажу мештани.

Ибрахим Селмановић каже да је проблем што у улици има неколико мештана који своје канте за отпад држе на улици.

Ем је улица уска, ем ставе канту тако да никако не може да се прође. Пријављивали смо надлежној инспекцији, али никад ништа нису предузели – објашњава Селмановић. 

Неочишћена су и два степеништа којима пешаци, најчешће деца и пензионери, иду ка центру града. Мештани замерају и нерешену саобраћајну сигнализацију у улици.

Ова улица је до скоро била слепа, затворена. Када су асфалтирали део ка магистралном путу, остао је део макадама, јер је, како су нам објаснили надлежни, то излазак на магистрални пут па није дозвољено да буде другачије. Међутим, то није тачно, примери су пут ка Коловрату, Градини… – објашњава Ибрахим Селмановић и додаје да до проблема долази и за време молитве у џамији, када је због непрописно паркираних аутомобила немогуће проћи улицом.

Своје комшије подржава и певач Џенан Лончаревић који апелује на све оне који се баве јавним послом, за који су плаћени, да обрате пажњу на ову улицу.

Када погледамо и сагледамо целокупну ситуацију некако нам ова улица испада као слепо црево. Јесте улица, није улица. Води се као улица, не води се као улица. Асфалтирали су је они вредни радници још за време Тита и више никада нико. Ово што смо крпили, крпили смо ми комшије. Када би у нашој општини председник општине био председник општине, а сви остали испод њега радили свој посао, мислим да би све било како треба – каже Џенан Лончаревић.

Према општинској одлуци, ЈКП „Лим“ редовно чисти снег у осам улица: Изета Чавића, Рајка Дивца, Валтеровој, Санџачких бригада, Сарајевској, Љубише Миодраговића, Брана Дучића и Ћирковој, као и са три трга: Димитрија Туцовића, Братства и јединства и Трга ослобођења.

Опширније у видео прилогу:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY