Ђаци Основне музичке школе у Пријепољу одржали полугодишњи концерт

Ђаци Основне музичке школе у Пријепољу одржали полугодишњи концерт

Полугодишњи концерт Основне музичке школе у Пријепољу била је прилика да се сумирају резултати рада и да ђаци прикажу своја умећа и успехе које су постигли током првог полугодишта. Пред бројном пријепољском публиком представили су се најбољи ученици и ученице, који су припремили 30 тачака, а била је то прилика и за стицање неопходног искуства јавних наступа.Ученици су за концерт припремили композиције различитих музичких епоха и различитих композитора.

Нама је драго што се концерт одржава у оквиру Светосавске недеље. На концерту учествује 67 ђака, а поред хорског наступања своје умеће представиће и солисти на клавиру, хармоници и флаути. Биће ту и дуета, а своје тачке имају и ђаци припремног разреда – каже директорка Основне музичке школе у Пријепољу Драгана Томашевић.

Полугодишњи концерт уједно је и увертира за бројне активности које ђаке ове школе очекују у наредном полугодишту. Према речима директорке у плану је да се ђаци представе на републичком такмичењу које ће се ове године одржати у Параћину, а учешће на осталим такмичењима зависиће од њиховог залагања и даљег напредовања.

Љубитељима класичне музике на концерту су се представили ученици и ученице припремног разреда, школски хор, као и дуети и солисти на клавиру, хармоници и флаути. Основна музичка школа у Пријепољу постоји од 1971. године и за то време изнедрила је велики број музичких талената.

Подели на мрежама

Повезани чланци