SHARE

Начелник Одељења и Штаба за ванредне ситуације Горан Посркача каже да су снежне падавине довеле до кварова на нисконапонској мрежи, посебно у планинским крајевима, где је због влажног снега око 1600 потрошача остало без напајања струјом. Струја је нестала у Каменој Гори, Правошеви, Милошевом Долу и селима у којима има доста шуме, која је повијањем или ломљењем услед тешког снега оштетила нисконапонску мрежу.

Екипе Електродистрибуције су на терену и по приоритетима раде, отклањајући кварове најпре у местима са највећим бројем корисника. Процес успорава недостатак теренских возила, па није познато када ће сви кварови бити отклоњени, истиче Посркача.

Према речима Горана Вујошевић из месне заједнице Аљиновићи, у том селу нема струје од синоћ, а у мраку су и Горачићи, Међани и сва села у окружењу.

У Бабинама је без струје само један део домаћинстава, висина снежног покривача око 40 центиметара, а наноси су високи и до једног метра, каже председник Савета ове месне заједнице Радојко Пузовић. Он истиче да је очишћен главни правац до центра села, а да су остали сеоски путеви завејани.

У понедељак вече је био отежан саобраћај на свим путним правцима, а на снази је био други степпен приправности, каже Едина Џиновић из радне једнице „Путева Ужице“ у Пријепољу. Важило је ограничење саобраћаја за теретна возила са приколицама и полуприколицама, али према њеним речима, таквих возила је ипак било у саобраћају, што је на путним правцима ка планинским превојима у неколико наврата доводило до привремене обуставе саобраћаја на путевима првог приоритета и стварања колона.

Из Ауто-мото савеза Србије кажу да се саобраћај на подручју југозападне Србије одвија отежано, на појединим путевима има неколико центиметара угаженог снега, али нема застоја. Укинута је забрана за теретна возила која је важила током ноћи, а на граничним прелазима нема дужих задржавања. Учесницима у саобраћају поручују да се придржавају саобраћајних прописа и ограничења, брзину прилагоде условима на путу, као и да ка туристичким планинским центрима не крећу без зимске опреме.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY