Формиран Савез пољопривредних произвођача Западне Србије

Формиран Савез пољопривредних произвођача Западне Србије

Пољопривредна удружења из Ужица, Шапца, Бајине Баште, Краљева, Прибоја, Ивањице формирала су Савез пољопривредних произвођача Западне Србије. Стање у пољопривреди, незавидан положај пољопривредника и проблеми у малинарству, неки су од кључних проблема којима ће се овај савез бавити.

500
0
SHARE

Проблеми са ниском откупном ценом малине, многобројни неуспели разговори са представницима Министарства пољопривреде, неиспуњена обећања, непоштовање пољопривредних произвођача, обележили су претходне две године. У припремне радове и нову сезону произвођачи улазе са истом дозом неизвесности и незадовољства као и прошле године.

Окупљени у савезу имају дугогодишње произвођачко искуство у пољопривреди, али сматрају да је сада ситуација посебно тешка.

У 2019. годину општина Пријепоље ушла је са само 10 одсто обрађених малињака. Слична ситуација је и у другим срединама.

Представници свих удружења укључених у Савез пољопривредних удружења Западне Србије донели су једногласну одлуку да подрже све грађанске протесте широм Србије, који имају за циљ да се боре против неправде и слободе говора. Представници скоро свих удружења били су и на првом протесту 1 од 5 милиона, који је у среду, 6. марта одржан у Пријепољу.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY