SHARE

Мини јубилеј Јадовничког ултрамаратона је протекао на најбољи могући начин, изузимајући променљиво време и јаку кишу која је на стази затекла тркаче у две дуже трке. Трке од 22 и 73 километра су стартовале у суботу у 8 сати са платоа Дома културе док је ектремна трка на 53 километра почела пола сата касније из кањона Милешевке. Најбржи на „Јадовничких 73 километра“ био је Константин Биктимировс из Риге у Летонији, који је трку завршио за 7 сати и 38 минута.

Ово ми је прво учешће на Јадовничком ултрамаратону. Ово је мој туристички ултрамаратон јер сам одвојио седам дана да посетим Србију и учествујем на некој трци. Ово је невероватно место и невероватна планина, такође и трка. Последња два сата је падала киша али је све било у реду, није било прехладно. Пренећу тркачима у мојој земљи утиске и мислим да ће нас бити више у будућности, рекао је Константин Биктимировс.

Ове године се такмичило преко 200 учесника из десет земаља а Спортско удружење екстремних спортова „Фијуљ“ је ултрамаратон организовало у сарадњи са Скајранинг асоцијацијом Србије.

Најдужа трка је ове године скраћена са 111 на 73 километра да би се обезбедили бољи услови за организацију и одржавање Јадовничког ултрамаратона, рекао је спортски директор Лиге Марко Николић.

Трку на 22 километра први је заврши Пријепољац Антоније Kијановић за 1 сат 48 минута и 32 секунде.  Други је био Марко Попин а трећи Александар Штајфер. Код жена најбоља је била Татјана Јовановић, друга Оливера Милић, а трећа Наташи.

Екстремну трку на 53 километра први је завршио Душан Базић, тренутно водећи у оквиру Српске скајранинг лиге. Њему је за завршетак трке било потребно 6 сати и 35 минута. После Базића кроз циљ је прошла Милуша Бошковић из Kотора, која је била прва у женској конкуренцији. Други код мушкараца био је Милијан Димитријевић а трећи Предраг Златковић. Код жена друга је била Нела Лазаревић а трећа Ана Лукић.

На 73 километра након Константина Биктимировса кроз циљ је прошао Душко Момић док је треће место подељено између Зорана Марковића и Живка Томића. Најбржа жена била је Жудана Ђокић, друга Kристина Радовић, док је трећа на циљ стигла Сандра Тројановић.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY