Пети Јадовнички ултрамаратон окупиo више од 200 учесника (ВИДЕО)

Пети Јадовнички ултрамаратон окупиo више од 200 учесника (ВИДЕО)

Мини јубилеј Јадовничког ултрамаратона је протекао на најбољи могући начин, изузимајући променљиво време и јаку кишу која је на стази затекла тркаче у две дуже трке. Трке од 22 и 73 километра су стартовале у суботу у 8 сати са платоа Дома културе док је ектремна трка на 53 километра почела пола сата касније из кањона Милешевке. Најбржи на „Јадовничких 73 километра“ био је Константин Биктимировс из Риге у Летонији, који је трку завршио за 7 сати и 38 минута.

Ово ми је прво учешће на Јадовничком ултрамаратону. Ово је мој туристички ултрамаратон јер сам одвојио седам дана да посетим Србију и учествујем на некој трци. Ово је невероватно место и невероватна планина, такође и трка. Последња два сата је падала киша али је све било у реду, није било прехладно. Пренећу тркачима у мојој земљи утиске и мислим да ће нас бити више у будућности, рекао је Константин Биктимировс.

Ове године се такмичило преко 200 учесника из десет земаља а Спортско удружење екстремних спортова „Фијуљ“ је ултрамаратон организовало у сарадњи са Скајранинг асоцијацијом Србије.

Најдужа трка је ове године скраћена са 111 на 73 километра да би се обезбедили бољи услови за организацију и одржавање Јадовничког ултрамаратона, рекао је спортски директор Лиге Марко Николић.

Трку на 22 километра први је заврши Пријепољац Антоније Kијановић за 1 сат 48 минута и 32 секунде.  Други је био Марко Попин а трећи Александар Штајфер. Код жена најбоља је била Татјана Јовановић, друга Оливера Милић, а трећа Наташи.

Екстремну трку на 53 километра први је завршио Душан Базић, тренутно водећи у оквиру Српске скајранинг лиге. Њему је за завршетак трке било потребно 6 сати и 35 минута. После Базића кроз циљ је прошла Милуша Бошковић из Kотора, која је била прва у женској конкуренцији. Други код мушкараца био је Милијан Димитријевић а трећи Предраг Златковић. Код жена друга је била Нела Лазаревић а трећа Ана Лукић.

На 73 километра након Константина Биктимировса кроз циљ је прошао Душко Момић док је треће место подељено између Зорана Марковића и Живка Томића. Најбржа жена била је Жудана Ђокић, друга Kристина Радовић, док је трећа на циљ стигла Сандра Тројановић.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци