Корисници услуге грејања у Пријепољу незадовољни најављеним поскупљењем

Корисници услуге грејања у Пријепољу незадовољни најављеним поскупљењем

Корисници услуге грејања свих стамбених блокова у Пријепољу незадовољни су најављеним поскупљењем цене грејања за 12,5 одсто. О одлуци Општинског већа, које је прихватило захтев ЈКП „Лим“ за поскупљењем, у понедељак ће одлучивати одборници и одборнице СО.

326
0
SHARE

Према предлогу одлуке Општинског већа, цена грејања квадратног метра грејне површине у стамбеном простору уместо досадашњих 234 динара по квадратном метру, убудуће ће износити 264 динара. Ово повећање је, према речима корисника ове услуге, неоправдано и неиздрживо. Незадовољни што их нико није консултовао, станари свих стамбених блокова окупили су се да искажу своје незадовољство, путем медија.

Мустафа Зекић каже да је Пријепоље имало најскупље грејање чак и у Југославији, а оправдање за ово повећање цене од 12,5 одсто не види, јер како каже, енергенти нису поскупели, осим рачуна за струју који су увећани за 2 одсто.

Анђелка Келовић има пензију 19.000 динара, а за стан површине 44 квадратна метра, месечно плаћа око 10.000 динара. Да би успела да састави крај са крајем, добија повремену минималну новчану помоћ од Центра за социјални рад, док оброке добија из кухиње Црвеног крста.

„Ја ни до сада нисам успевала да плаћам редовно рачуне, јер немам од чега, а како тек са овим повећањем?“ – пита се Анђелка која живи са незапосленим сином.

Елма Поровић из стамбеног блока Стадион каже да ако народ ћути, не значи да је глуп.

„Грађани Пријепоља имају најнижа примања у Златиборском округу, а плаћају најскупље грејање“ – каже Поровић и додаје да о поскупљењу ове услуге није било речи пре почетка грејне сезоне.

Док већина корисника ове услуге негодује због повећања цене грејања, Мирјана Марић, каже да је то само део проблема јер она већ четири године плаћа грејање, а нема га.

„Живим на првом спрату зграде у Шеховића пољу, где неколико станова нема грејање уопште. Сваке године купујем пет метара дрва, а плаћам ову услугу. Слала сам силне дописе, али ништа. Тражим да ме искључе са мреже или да ми пусте грејање“ – каже Мирјана Марић.

Представници корисника услуге грејања из свих стамбених блокова, кажу да на овоме неће стати, као и да ће у понедељак бити испред Дома културе, где се одржавају седнице Скупштине општине и покушати да предоче одборницима и одборницама тежину предложене одлуке за највећи број корисника ове услуге.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY