SHARE

Петровачки скокови су ове године окупили доста публике, не као у најпосећенијим годинама, али знатно више него прошле године када је због лошег времена скокове посматрало тек неколико десетина гледалаца. Према оценама жирија, након три серије скокова, најбољи је био Крагујевчанин Марко Павловић, добро познат онима који сваке године прате манифестацију.

Ове године надметало се 7 такмичара и 2 такмичарке, што је мање у односу на прошлу, када је било 12 такмичара. Разлог је неспоразум настао приликом најављивања такмичења. Скакачи су нам рекли да је доста колега одустало јер су мислили да ће се у Петровцу скакати само традиционални скокови – ласта и прелом, али је ипак био дозвољен слободан стил. Овогодишњи победник Марко Павловић, Београђанка Лана Марковић и Ваљевац Стефан Јефтић слажу се у препоруци да би најбоље било да организатори од наредне године раздвоје и дозволе обе врсте скокова – традиционалне и акробатске. То би привукло и више скакача и више публике.

Први пут је у Петровцу наступила Американка Лора Роуз. Каже да је упознала скакаче из Крагујевца и овде дошла са њима. Некад се бавила професионално скоковима и забављала публику у аква парковима, у којима је изводила скокове. Данас скаче рекреативно, у слободно време, јер у томе ужива. Пријепоље јој се допада а нарочито прича о томе како је Петровац настао, о човеку који је допринео да се саграде скаконице и направи манифестација, каже Лора.

Директор Туристичке организације Пријепоље Небојша Свичевић каже да манифестација мора напредовати у будућности и да се публци мора понудити целодневни програм и нови садржаји. Са овим се слаже и Милош Потежица, сина Паја Потежице, који је највише допринео изгледу петровачке плаже и скакаонице, и чије име скокови данас носе.

Поред Марка Павловића, на победничко постоље попели су се и Стефан Јефтић из Ваљева, који је освојио друго место, и трећепласирани Александар Алексић из Ужица.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY