SHARE

Снимке и фотографије улице Жарка Маринковића у Бродареву, оковане снегом и ледом, на друштвеним мрежама објавио је Денис Цама, чија кућа се налази у овој улици, у непосредној близини новог објекта и сале Основне школе „Светозар Марковић“. Цама нам је рекао да су са бројним комуналним проблемима суочени већ годинама. Контеjнери су често препуни, што се и сада види на сликама и снимцима. Приликом јачих падавина велика количина воде се слива из околних улица и брда, а шахте и канализациона и дренажна мрежа су у лошем стању и не могу да приме сву воду. Житељи су често трпели штету од воде која би им уливала у домове. Цама сведочи да се то и њему десило и да је тада имао преко 30.000 евра штете.

Међутим, разлог због којег нас је контактирао је тренутно стање. Улица није очишћена од снега и леда, који је сада на неким местима дебео и преко 30 центиметара. Између ледених гребенова створили су се канали напуњени водом у које упадају точкови, па се возила заглављују. Призори гурања возила су свакодневни. Цама каже да је најгоре то што је све под ледом па су у опасности и деца која иду ка школи и која често падају. Често су добијали обећања надлежних да ће се проблеми са којима су суочени решити, и да ће се порадити на поправци инфраструктуре, али су се сва обећања изјаловила.

У телефонском разговору, председник Месне заједнице Бродарево Анес Ровчанин  рекао нам је да је упознат са актуелним проблемом и да је и ова ситуација повезана са великом количином воде која се задржава у улици Жарка Маринковића и која се услед ниских температура замрзава. Каже да се мора наћи дугорочно решење за овај вишегодишњи проблем а да се ради на отклањању тренутног стања. Ровчанин нам је рекао да ће у току дана на терен изаћи машина која ће из улице очистити лед и снег и учинити је проходном за саобраћај и пешаке.

Posted by Net CaffeDelux Brodarevo on Среда, 08. јануар 2020.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY