Уручени сертификати женама из прибојских села које су завршиле информатичку обуку

На завршној конференцији пројекта „Мој прозор у свет“, Удружења жена „Сачувајмо село“ из Прибоја, презентовани су резултати постигнути током шестомесечне дигиталне обуке жена са села.

373
0
SHARE

Обуку је успешно завршило 36 жена и на конференцији су презентовале за интернет припремљене информације о својим домаћинствима и производима намењених тржишту.

Поред предсатавника прибојске општине, чланица Удружења жена „Сачувајмо село“ Прибој и корисница пројектa, конференцији је присуствовала државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Подизање дигиталних компентенција је веома важно за жене са села како би њихови производи путем интернета били доступни потошачима. Такође је веома важно удруживање и Министарство ће подржати њихову идеју о оснивању женске задруге – истакла је Татјана Матић, државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Од оснивања, ово удружење има подршку од стране локалне самоуправе, а Малина Станојевић, председница Удружења жена „Сачувајмо село“ покретачица је како организовања прибојских жена тако и ауторка 12 реализованих пројеката. Задовољна је постигнутим, али планира и нове активности.

Више у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY