Без воде у недељу због радова на мосту у Шарампову

Без воде у недељу због радова на мосту у Шарампову

Већина корисника градског водовода у градским и приградским насељима остаће без воде у недељу, због реконструкције моста у Шарампову. Временске прилике не иду на руке извођачима радова који имају рок до 1. јула да мост реконструишу.

1652
0
SHARE

Реконструкција најстаријег пријепољског моста, вредна скоро 65 милиона динара, почела је 1. фебруара. Од тада је скинут површински слој асфалта, измештени су телефонски каблови, скинута ограда са једне стране моста, изливена шахта за водоводну цев, а ради се и испод моста, где тек предстоје главни радови. Извођење радова из корита, који су предвиђени пројектом, биће могући тек по опадању нивоа реке.

Временски услови нису нам ишли на руку. Због високог водостаја Лима морали смо да мењамо пројекат па ће водоводне цеви уместо по речном кориту, бити положене по конструкцији моста – каже шеф градилишта „Путеви Ужице“ Џевад Хурић и додаје да су припремни радови у току.

Преспајање цеви са главног на привремени водовод планирано је за недељу, када ће без воде бити корисници у самом граду, као и у насељима Залуг, Луке, Пурића поток, Каменогорском насељу. Наш саговорник каже да ће корисници бити благовремено обавештени о тачној сатници нестанка воде, али да ће то вероватно бити од раних јутарњих сати до касно увече.

По измештању водоводних цеви из пешачке стазе, биће могуће и рушење друге стране тротоара. Након овога, биће могуће подизање једног дела конструкције тако да ћемо моћи да санирамо Герберове зглобове, који су у веома лошем стању – каже Џевад Хурић.

О евентуалним кашњењима завршетка радова, извођач није хтео да говори, а према потписаном уговору, 1. јула би преко реконструисаног моста требало да пређу први пешаци и аутомобили. Извођење радова на тендеру је додељено фирмама „Нови Пазар пут“ доо и „Јединству “ ад Севојно, али све грађевинске радове, као подизвођач изводе пријепољски „Путеви“.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY