SHARE

Један од начина набавке књига за библиотеке, поред редовне куповине, је и набавка поклоном. Ради се о набавци из Откупа  књига за библиотеке које спроводи Министарство културе Републике Србије поклонима издавача, аутора, институција као и личним поклонима појединаца. Један такав поклон стигао је у библиотеку „Вук Караџић“ у Пријепољу.

Управо смо преузели донацију од 450 књига која је поклон Полицијске управе Пријепоље. Ради се углавном о насловима белетристике, лектире за средње школе, а заступљене су и књиге локалних аутора. Ово је свакако леп гест Полицијске управе у Пријепољу и потврда добре сарадње полиције са цивилним сектором у области културе и образовања, која већ други пут поклања књиге нашој библиотеци, јер не постоје боља места за безбедно чување књига од библиотека одакле управо воде сви путеви до најширег круга корисника – каже директорка библиотеке „Вук Караџић“ у Пријепољу Садија Хоџић.

Фондови библиотеке „Вук Караџић“ садрже публикације из различитих сфера људског деловања и на тај начин омогућавају корисницима свих профила да задовоље своја интересовања.

Библиотека тренутно располаже фондом од преко 125 хиљада библиотечких јединица. Годишње принови око 4.500 књига, највећим делом куповином и једна је од ретких библиотека у Србији која испуњава стандарде које прописује Народна библиотека Србије и Закон о библиотечко информационој делатности у погледу набавке књига – истакла је Сада Хоџић.

Библиотека „Вук Караџић“ у Пријепољу има 4.500 активних корисника и корисница који  годишње позајме око 40 хиљада књига.

Према речима директорке Садије Хоџић библиотека се труди да књижни фонда буде што разноврснији а обрт што већи, чему ће допринети и ова донација.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY