Браћа Ђухићи до злата и бронзе на турниру у Бијељини

Браћа Мирза и Мирван Ђухић настављају да нижу успехе. На међународном кјокушин карате турниру „РС Челенџ“, одржаном у Етно селу Станишић надомак Бијељине, освојили су злато и бронзу.

1402
0
SHARE

На турниру, који је организовао Шинкјокушин карате клуб „ТРБ“ из Бијељине, наступило је 37 такмичара из Аустрије, Мађарске, Румуније, Србије и Републике Српске. Мирван Ђухић је наступио у категорији до 75 килограма, а до злата је дошао након три борбе, са веома искусним противницима.

Мирзу је повреда спречила да дође до најсјајнијег одличја у категорији до 85 килограма. Након што је повредио ребро, у мечу који је добио, морао је да одустане од даљег учешћа на турниру. И ова једна победа била је довољна за бронзу.

Браћа Ђухићи се такмиче у ашихари, кјокушин каратеу и боксу. И даље вежбају самостално, без тренера и спаринг партнера, али, упркос тешкоћама, планирају да наставе да тренирају боорилачке спортове. На турнире одлазе захваљујући спонзорима, којима се захваљују.

Мирза је евроазијски првак док је Мирван вицешампион. Освајали су бројне турнире, попут Јадранских бисера, Београдског победника, Беранске рукавице, а репрезентативци су у ашихари. На турнире у боксу Ђухићи иду као чланови Бокс клуба „МИКС Емилио Штехер“. Због великих трошкова путовања на тренинге, тренирају код куће, у Бродареву. И даље се надају одласку у иностранство, где би могли да наставе да се професионално баве борилачким спортовима.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY