SHARE

Почетак уградње лифтова, по уговору, планиран је за 22. април. Изградњом два лифта решиће се вишедеценијски проблем Опште болница у Пријепољу који ће пацијентима олакшати лечење и опоравак, а запосленима рад у овој установи.

За пацијенте на хируршком и интерном одељењу, који се налазе на спрату, често постоји потреба да се транспортују у приземље ради додатне дијагностике или ради транспорта у друге градове. Транспорт ручно је небезбедан, а у нашој болници не постоје болничари који би обављали транспорт пацијената па смо онда често били приморани да ангажујемо родбину  или случајне пролазнике тако да ћемо уградњом ових лифтова учинити да тај транспорт буде безбедан – рекао је директор Опште болнице у Пријепољу Зоран Дробњак.

Целокупне радове, од израде пројекта до коначног завршетка, који ће према  проценама износити око 80.000 евра,  финансираће власник компаније „МДГ“ Пријепољац Горан Вараклић и његова супруга Драгана, који су се већ показали као велики пријатељи Болнице али и грађана и грађанки Пријепоља.

др Зоран Дробњак, директор Опште болнице у Пријепољу
Он је послао једно писмо о добрим намерама да безусловно финансира изградњу два лифта за нашу болницу. У име свих нас запослених и пацијената наше болнице користим прилику да се захвалим господину Вараклићу и његовој супрузи. Ово није прва донација овог угледног привредника који увек има осећај за потребе локалне заједнице. Он је већ једном донирао компјутерску опрему и на тај начин помогао да пријепољска болница почне да користи рачунарске погодности у лечењу пацијената – захвалан је доктор Зоран Дробњак.

Пројекат за овај веома сложен грађевински подухват израдио је, такође Пријепољац, Мерсудин Деленџић и његова фирма „Фад пројект“. За извођача радова изабрана је пријепољска фирма „Бетон“, а рок за завршетак свих радова је 45 дана. Из пријепољске болнице моле све пацијенте да у наредном периоду, због грађевинских радова, имају разумевања и стрпљења.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY