Ћерке Мурата еф. Шећерагића противе се инцијативи БНВ-а да школа “Владимир Перић Валтер” понесе име њиховог оца

Ћерке Мурата еф. Шећерагића противе се инцијативи БНВ-а да школа “Владимир Перић Валтер” понесе име њиховог оца

Бошњачко национално вијеће упутило је допис директорима основних школа “Владимир Перић Валтер” и “Светозар Марковић” у Бродареву са предлогом да промене називе школа. За школу у Бродареву предлажу да се промени назив у „Др Рифат Рамовић“,  а да “Владимир Перић Валтер” промени назив у „Мурат еф. Шећерагић“. Тим поводом огласиле су се ћерке Мурата Шећерагића саопштењем за јавност у којем кажу да су затечене, збуњене и повређене што је Бошњачко национално вијеће злоупотребило, њиховог часног оца с циљем да постигну најјефтиније политичке поене.

У саопштењу, у ком се обраћају Бошњачком националном вијећу се између осталог каже:

Обраћам се, кћерка, рахметли, хаџи Мурата-еф. Шећерерагића, Вилдана Ћулаховић рођ.Шећерагић, а то радим и у име сестара и наших породица – Маџиде Бајрамовић, рођ.Шећерагић и Лемане Вранић рођ.Шећерагић.

Срамно је да је он постао ”такмац” покојном Валтеру, чије је дјело изузетно цијенио, а био је и пријатељ часне Валтерове породице. Не заборавите да је господин Шећерагић био потпреседник ЗАВНОС-а, интелектуалац, борац за братство и јединство, а за то је одликован највећим државним одликовањима. Прије него што сте се одлучили на овај чин, морали сте обавијестити и консултовати његове најближе потомке. Ако се оглушите на ове ријечи упозорења, бићемо приморани да вас тужимо, наводи се у саопштењу.

Иницијативу да се промене називи школа Бошњачко национално вијеће поднело је, поред две школе у Пријепољу, за још шест школа у Новом Пазару и Тутину.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци