Цветни кутак Драгане Дивац – Хоби као занимање

Љубав према цвећу и креативност у осмишљавању цветних аранжамана, били су неки од мотива да Драгана Дивац отвори своју цвећару. Задовољна је како се посао развија, након месец дана од отварања.

1787
0
SHARE

Драгана је завршила средњу ветеринарску школу, једно време је радила  у струци, али није видела  могућност за стално запослење. Љубав према цвећу била је увек присутна, па јој није било тешко да  изабере  чиме да се бави, кад је одлучила да покрене свој бизнис. Почела је са  прављењем  корпица за цветне аранжамане, а онда је цвеће дошло као логичан наставак.

Чисто из занимације, ја сам почела да радим те цветне аранжмане претежно из свог задовољства и за поклон. Ја у суштини волим цвеће, мени је кућа пуна цвећа. Тата ми каже „Избаци ову шуму из куће“. То ми је вероватно прешло од маме, та љубав према цвећу – каже Драгана Дивац.

Од Националне службе за запошљавање добила је субвенцију за започињање сопстивеног бизниса.

Она ми значи за унапређење посла. Што се тиче изгледа ентеријера, то смо све ја и супруг радили. Мада, 200 хиљада динара није мало за некога ко започиње бизнис.

Задовољна је обимом  посла. Препоруке муштерија су јој најбоља реклама.

Поред две цвећаре у граду, нисам се надала да ћу имати оволико посла и да ће људи одмах препознати мој рад. Овде сам од ујутру до увече, за сада сама радим, али кад би се посао још разрадио, запослила бих још радника – закључује Драгана.

Идеје проналази и на интеренту или сама осмишљава и креира цветне аранжмане.

Оно што ми се пробуди, то и радим. Углавном ја осмислим идеје за цветни аранжман за муштерије.

Цвеће увек мора  бити свеже.

Поред климе, са којом морам да одржавам температуру, имам и расхладне уређаје. Један је овде, а остатак цвећа носим кући, јер ако се то резано цвеће не чува, онда пропадне за дан – два.

У пласману својих производа вешто користи друштвене мреже. Странице  има на Инстаграму и Фејзбуку. Поред услуге куповине цвећа у њеном локалу, цвеће шаље и на кућну адресу.


NO COMMENTS

LEAVE A REPLY