SHARE

Председник општинског одбора СДП-а Есад Хоџић каже да као највећа политичка снага у Пријепољу, која је на изборима освојила највише гласова, имају обавезу да прате и контролишу рад власти, а посебно при трошењу буџетских средстава. Не желе да  оптужују или прозивају било кога, али од представника власти и одговорних лица траже одговоре на питања, од којих су нека, према речима Хоџића, већ постављана у медијима, не прецизирајући која и у којим медијима.

Хоџић се питао и  какав је био садржај пакетића и да ли је свих 200 испоручено. Већина питања била је у вези са Центром за социјални рад. Хоџић је поменуо и набавку пет прозора по цени од скоро пола милона динара, мимо прошлогодишњег плана, постављајући питање о каквим се прозорима ради, знајући да су на тржишту те димензије упола јефтиније. Такође, било је речи и о уговору између Центра и фирме из Земуна о изради акта о процени ризика и обезбеђења лица и имовине и пословања.

Хоџић се дотакао и дешавања у Спортском савезу, поклањању минибуса Туристичкој организацији и трошењу новца на папирологију. Поставио је и питање тачности навода о захтеву полиције за покретање прекршајног поступка због незаконитог ангажовања и плаћања приватног обезбеђења.

Хоџић сматра да би ова питања требало да разјасне грађанима представници установа које су прозване, или представници власти. У супротном, обратиће се надлежним органима, полицији и тужилаштву.

Више у видео прилогу.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY