SHARE

Зграда бившег Војног одсека, а касније Управе прихода, налази се у веома прометном делу града, а свакодневно поред ње пролази велики број грађана и грађанки Пријепоља. Већ десетак година стоји закључана и убрзано пропада, па представља опасност по живот пролазника, јер су њени делови фасаде почели да отпадају. Само пуком срећом нико од пролазника није повређен када се пре неколико дана обрушио велики део фасаде и пао на тротоар. Пролазници ни на који начин нису упозорени на делове који отпадају, нити је место обележено, иако опасност  још увек прети.

Само неколико метара даље, на самом тротоару, где дневно циркулише много пролазника затекли смо неадекватно заштићене каблове на месту где је до скора био стуб уличне расвете. Необележено, незаштићено и лако доступно деци и ово место може да изазове озбиљне последице по безбедност свакодневних пролазника. Да опасност прети на сваком кораку свесни су и грађани и грађанке Пријепоља.

Ништа боља ситуација није ни на осталим зградама, па ни на објекту бивше Ирисове продавнице, у улици Санџачких бригада, где осим фасаде опасност прети и од поломљеног олука. Питамо се, постаје ли шетња улицама Пријепоља опасна? Треба ли поставити неко упозорење, оградити траком оваква места, како би се на време спречиле озбиљније последице или је потребно да неко буде повређен па да тек онда надлежни предузму нешто? До тада сваки пут када пролазите поред оваквих места отворите четворо очију, како наш народ каже, и будите опрезни.

Више у видео прилогу:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY