Дан Европе обележен у Пријепољу

Дан Европе обележава се сваке године 9. маја, јер је тог дана 1950. године Роберт Шуман, министар спољних послова Француске, представио свој предлог о јединственој Европи. Овај предлог је познатији као Шуманова декларација и представља претечу данашње Европске уније. Пригодним програмом Дан Европе обележен је и у Пријепољу.

397
0
SHARE

Библиотека „Вук Караџић“ у сарадњи са групом „Машта“ учитеља Драгана Кувељића из Основне школе „Милосав Стиковић“ поводом Дана Европе припремила је едукативно – забавни програм, како би скренула пажњу јавности на вредности које промовише Европска унија.

Библиотека „Вук Караџић“ је једна од 48 чланица Еутека мреже у Србији, а директорка Садија Хоџић је рекла да је циљ овог обележавања да ученике и ученице подстакне на креативан и стваралачки рад, као и да се упознају са кључним вредностима, појмовима и достигнућма Европске уније.

Овом приликом деца су посебно указала на значај очувања животне средине.

Присутне малишане ни киша није спречила да се уз игре из различитих држава Европске уније и балоне добро забаве и науче више о европским вредностима.

Више у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY