SHARE

„Дан науке“ је обухватио радионице из електронике, роботике и програмирања и изазвао велико интересовање деце, пре свега ђака млађих разреда.

Овде млади Пријепољци могу да науче шта су то роботи, каква је наука роботика, да схвате како робот функционише и да на практичном примеру испробају рад са састављањем, конструкцијом робота, програмирањем и пуштањем у рад, како би он обавио неке функције које су стављене пред њега – каже Мирољуб Бјелић, професор технике и информатике.

Посетиоци су могли да се упознају и са радом ЕлектРобот тима, који се припрема за квалификационо такмичење за Европско првенство, које се у јануару одржава у Словенији.

Припремамо се већ два – три месеца, такмичење је 11. јануара. Екипа броји 9 чланова и чланица – пет је из Пријепоља, четири из Прибоја. Ове године имамо четири ментора која раде са њима и све је на мало озбиљнијем нивоу него прошле године. Имамо искуство од прошле године, али и много бољу опрему, захваљујући Министарству туризма, трговине и телекомуникација, које је препознало потенцијал ове приче и помогло нам у опреми – истиче Аница Павловић, председница УО Удружења „ЕлектРобот“.

Припреме и одлазак на међународно такмичење тиму Удружења „ЕлектРобот“ омогућили су Министарство туризма и телекомуникација, локална самоуправа Прибој и фирма „Ес комерц“. Следећу прилику да учествују у едукативним радионицама из области роботике, деца из Пријепоља и Пибоја имаће средином фебруара, када ће бити организован „роботски камп“.

Више у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY