Дан отвoрених врата за младе будуће полицајце у Пријепољу

За младе који су заинтересовани за рад у полицији, организован је Дан отворених врата, како би се упознали са свим детаљима о упису у Центар за основну полицијску обуку. Кроз разговор су се упознали о начину подношења пријаве, потребној документацији, како изгледа поступак избора кандидата и сам квалификациони испит.

873
0
SHARE

Министарство унутрашњих послова расписало је 20. јуна конкурс за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку. За Полицијску управу у Пријепољу предвиђен је упис 21 полазника, а кандидати се могу пријавити до 20. јула.

За заинтересоване кандидате који имају завршену средњу четвотогодишњу школу и нису старији од 24 године, што је један од услова конкурса, представили смо све сегменте обуке која се реализује у савремено опремљеном Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. У склопу основне полицијске обуке полазници реализују четворонедељну практичну обуку у полицијској управи у којој ће радити – каже официрка ППУ Пријепоље Оливера Марковић Кечевић.
 

Циљ практичне обуке је да се полазници упознају са организационом структуром полицијске управе и њеним радом.

Након што са успехом заврше основну полицијску обуку и положе завршни испит, полазници се распређују у полицијске управе, у статусу полицајца – приправника, где се даље током стручне обуке оспособљавају за самосталан рад на радном месту униформисаног полицијског службеника, за које је прописана средња стручна спрема.

Дан отворених врата организовало је Министарство унутрашњих послова уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY