Деца из Пријепоља добила Божићне поклоне од Фондације „Стара Рашка“

Деца из Пријепоља добила Божићне поклоне од Фондације „Стара Рашка“

Хуманитарна фондација „Стара Рашка“ из Канаде у сарадњи са истоименом организацијом из Београда, поделила је 428 Божићних поклона деци из Пријепоља. Божићни поклони, у вредности од 5.000 динара, уручени су и деци у Прибоју и Новој Вароши.

854
0
SHARE

И ове године, хуманитарна фондација „Стара Рашка“ из Канаде коју води Пријепољка Драгана Вараклић, обезбедила је Божићне поклоне за болесну децу и децу из породица лошијег материјалног стања. Поклонима су се обрадовали најмлађи, али и родитељи којима финансијска помоћ добро дође.

Новчани поклон у износу од по пет хиљада динара ове године добила су деца у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши, а главни донатори су већ четрнаест година, Пријепољци брачни пар Драгана и Горан Вараклић који живе и раде у Канади.

У Пријепољу је подељено 428 Божићних поклона, по 5.000 динара. Подељени су поклони и у Прибоју и Новој Вароши, тако да је у ове три општине у Рашкој области поклоне добило 900 деце, чија је укупна вредност 4.5 милиона динара. Ово су Божићни поклони што указује да су то поклони за православну децу. Средства долазе из далеке Канаде, прикупљена су у црквама и дијаспори, захваљујући породици Вараклић која тамо живи и успешно послује 30 година – каже председник УО Хуманитарне организације „Стара Рашка“ Војин Вучићевић и истиче да је током свих ових година из Канаде дошло пола милиона евра.

Божићне поклоне у Рашкој области, до сада је укупно добило око 12.000 најмлађих, јер о њима, како је рекао Вучићевић, осим њихових родитеља, брину и „Стара Рашка“ из Канаде и Београда. Приликом доделе поклона, упућен је позив свим Пријепољцима да се учлане у организацију и тако помогну њен рад и хуману мисију.

Уочи Нове године, Хуманитарна организација „Стара Рашка“ из Београда, поделила је 1.700 новогодишњих пакетића деци из предшколских установа у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY