Дивља депонија у близини Економско – трговинске школе

Дивља депонија у близини Економско – трговинске школе

Несанитарна депонија Стањевине није једина црна еколошка тачка у Пријепољу. Проблем одлагања смећа у општини Пријепоље највидљивији је на овом сметлишту, али територија целе општине је прекривена великим бројем мини дивљих депонија. Једна таква, налази се у насељу 4. децембар.

744
0
SHARE

Са спортских терена ОРСИ поглед пуца на брдо, али на жалост брдо смећа. На око 100 метара од Економско – трговинске школе налази се, не тако мала, дивља депонија. Као и на свим оваквим сметлиштима, има ту и пластичне амбалаже, стакла, грађевинског шута…

Док се чека решење дугогодишњег проблема одлагања отпада у општини и проналазак нове локације за смештање комуналног отпада, становништво приградских и сеоских насеља, смеће одлаже где може, и како кажу, где морају јер немају друго решење. Тако је и у насељу 4. децембар.

Елзан Аљовић из овог насеља каже да смеће бацају и мештани, али да има и оних који отпад довозе аутомобилима.

„Ми контејнере немамо, тако да смо принуђени да смећа бацамо овде. Ја кад могу ставим у ауто па убацим у контејнер у граду, али некад бацим и овде. Овде живе старији људи који не могу до носе отпад до првог контејнера, тако да бацамо овде јер немамо избора – каже Аљовић.

Наш саговорник каже да ово насеље представници политичких партија обилазе само пред изборе и обично обећавају постављање контејнера. Након избора, ретко ко их посети, а још ређе испуни обећање.

Руководилац РЈ Комунални објекти ЈКП „Лим“ Џевад Бегановић каже да ово насеље није обухваћено услугом редовног изношења смећа због конфигурације терена и немогућности камиона да приђу овом насељу. Према његовим речима, контејнери би могли да буду постављени уз пругу, која је у непосредној близини садашње дивље депоније, а мештани 4. децембра треба да поднесу захтев ЈКП „Лим“ за коришћење услуге редовног изношења комуналног отпада. Тако би могла да буде угашена ова дивља депонија, која је само једна од више од 70 оваквих сметлишта, колико се према неким проценама налази на територији наше општине.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY