Два државна првака и два трећа места из ОШ „Владимир Перић Валтер“

Два државна првака и два трећа места из ОШ „Владимир Перић Валтер“

Ђаци Основне школе „Владимир Перић Валтер“ из Пријепоља на овогодишњим такимичењима постигли су завидне резултате. Од 13 ђака колико их је укупно ишло на републичка такмичења, два ученика су била најбоља и освојили прва места из географије и историје, док су два ђака освојила трећа места на највишем такмичарском рангу у нашој земљи.

Ученик осмог разреда Данило Стиковић, са тестом урађеним без иједне грешке, био је најбољи на републичком такмичењу из географије.

За такмичење сам се припремао од самог почетка школске године, а посебно сам био мотивисан јер ове године учимо о нашој земљи – Србији. Презадовољан сам успехом који сам остварио. Конкуренција је била доста јака – довољно је рећи да је другопласирани имао 99 поена. Пошто сам осми разред и намеравам да упишем Пријепољску гимназију, планирам и следеће године да се такмичим – каже Данило Стиковић, ученик осмог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“ и првак Србије на такмичењу из географије.

Прво место из историје зслужио је Фарук Хаџијакуповић, док је треће освојио његов вршњак Иван Куркић.

За учешће на такмичењу из историје ме мотивисала жеља за истраживањем прошлости, за проучавањем свега онога што се дешавало на овим просторима и на просторима Европе. Истраживао сам на Интернету о неким историјским подацима и свему оном што смо радили у школи. И следеће године планирам да се такмичим из историје и волео бих да поновим овогодишњи успех – истиче Фарук Хаџијакуповић, ученик седмог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“.

Ученик седмог разреда Иван Куркић, који је освојио треће место каже да су му највише значили часови додатне наставе, историјски извори и додатна литература коју су користили.

Препоруке највреднијим ученицима јесу да узму додатну литературу, али и да детаљно проучавају своје школске уџбенике, јер је рад на часу најважнији. Фарук је ове године одушевио све са својим првим местом, а и Иван је са својим трећим местом остварио изузетно добар успех на републичком такмичењу – каже њихова професорица историје Наџија Хаџагић.

Треће место на државном првенству у атлетици освојила је Николина Пејатовић, такође ученица седмог разреда.

Тренирам атлетику већ пет година. Припремала сам се доста на тренинзима, али и на часовима физичког. Конкуренција је била јака, па сам задовољна својим трећим местом. Скочила сам 155 цм и планирам да се и у осмом разреду такмичим – истиче Николина Пејатовић, ученица седмог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“.

Поред ђака који су освојили једно од прва три места, на републичким такмичењима из Основне школе „Владимир Перић Валтер“ учествовало је још девет ученика и ученица, а неки од њих су се такмичили и из више предмета.

Подели на мрежама

Повезани чланци