SHARE

Свој радни век, др Љубинка Пејовић је започела 1981. године као млада лекарка опште праксе у пријепољском Дому здравља пуна ентузијазма и жеље за радом и усвршавањем. Уследила је специјализација у области интерне медицине, а онда и прелазак у Рехабилитациони центар Златар и усавршавања за ултразвучну дијагностику срца и крвних судова.

У току тих обучавања схватила сам да је то права ствар и што чини човека срећним и задовољним јер сте могли да дијагностикује нешто што је до тада било немогуће. ’99 сам напустила ту болницу и отворила своју ординацију и за мене је ово стварно уживање – каже др Љубинка Пејовић, специјалисткиња интерне медицине.

Снимања крвних судова пореди са пловидбом амстердамским каналима што је посебан доживљај.

Уживала сам као кад радим доплер крвних судова. Ово су канали кроз које пловиш и гледаш све около. А овако гледаш све крвне судове који воде до мозга, до плућа, ногу, руку… И то је такав неки доживљај, путујете кроз крвне судове и гледате шта се дешава – описује др Љубинка.

Рад са пацијентима из свих крајева некадашње Југославије, стицање пријатељстава, разне анегдоте обележиле су богату каријеру ове докторке. Лепе успомене на срдачан однос са пацијентима везују је за рад у РХ центру Златар.

На крају радног времена у петак, чула сам испред ординације неку гужву и видим пун ходник пацијената. Питам шта се овде дешава и кажу ми: Докторка, чули смо да идете на одмор и да нећете бити ту кад ми будемо ишли и дошли смо да се поздравимо. И онда су стали у ред и сви су ме изљубили. То је био један онако дирљив тренутак – сећа се докторка.

Правовремена и тачна дијагноза која помогне успешном излечењу пацијената је највећа сатисфакција у овом послу.

Добијем информацију да су доктори одушевљени да су добро били урађени неки прегледи. Професор у Сарајеву је рекао: „Зар у провинцији постоји таква докторка?“ и онда то буде неко задовољство и сатисфакција – каже докторка Љубинка Пејовић.

И након свих година проведених у здравству, иритира је неколегијалан однос и дуготрајне дијагностичке процедуре у државном здравственом систему које штете пацијентима.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY