SHARE

Окупљање је почело на платоу испред Дома културе одакле се присутним најпре обратио бивши директор Пријепољске гимназије, професор у пензији Љубомир Шуљагић који је своје суграђане и суграђанке позвао да се ослободе страха али и указао на проблеме са којима се наша општина годинама суочава.

Стицајем околности знам шта је мали град, шта су људи и какав притисак се врши на на њих и зашто се тешко одлучују да изађу на улицу. Увек им неко прети да ће им  узети посао, да им неђе запослити дете…Немате чега да се плашите јер ви нисте ништа згрешили. Нека се плаше они који греше – рекао је бивши директор Пријепољске гимназије Љубомир Шуљагић.

Шуљагић се затим осврнуо на  инвестиције које се преносе из године у годину због неефикасне и неодговорне власти поменувши мост у Шарампову, уређење обалоутврде, реновирање спрата општине и изградњу пута за Сељашницу. Упоредио је Пријепоље са једнон великом развалином истакавши да наш град никада није био беднији и запуштенији.

Да подржи протест у Пријепољу из Београда је дошао дугогодишњи новинар Вечерњих новости и бивши члан председништва Покрета слободних грађана Срђан Шкоро. Он се најпре осврнуо на депонију Стањевине.

Долазећи овамо та депонија не може а да се не примети и не осети. Замислите, ви ту депонију виђате сваки дан. Е то вам је главни одбор Српске напредне странке на челу са Вучићем. Хоћемо ли да очистимо ту депонију, да засучемо рукаве и да очистимо СНС на челу са Вучићем једном заувек – поручио је са говорнице новинар Срђан Шкоро.

Шкоро је истакао да су ови протести јединствени и да се одвијају у 107 градова широм Србије јер народ неће више да трпи да слуша и гледа једног човека 24 сата. Осврнуо се и на све учесталији одлазак младих људи из Србије.

Он је сада добио 13. април као рок да се покупи и оде. И он и Ана Брнабић, све његове Барбаре, Вулини и да се сви скупимо у Београду, да се погледамо у очи и да видимо да ли ћемо и даље да гласамо за човека чија је боца вина скупља од сваке ваше плате или хоћемо да живимо слободно, да бирамо слободно и будемо пристојни и нормални људи – рекао је Шкоро и запитао се шта смо направили од ове наше земље и од Пријепоља – пустош, ужас и прљавштину.

Уследила је шетња улицама Пријепоља, која је окупила нешто већи број учесника него што их је било на платоу. Други грађански протест „1 од 5 милиона“ у Пријепољу завршен је у атмосфери мирне и достојанствене шетње, уз позив организатора да се у још већем броју окупе у среду 20. марта за када је заказан трећи протесни скуп „1 од 5 милиона“.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY