Две екипе из Пријепоља на турниру „Basket 4 Kids“ у Новој Вароши (ВИДЕО)

Најмлађи чланови пријепољских кошаркашких клубова „Милешевац“ и „Пријепоље“ учествују на турниру „Basket 4 Kids“, који за викенд у Новој Вароши организује Спорт клуб. Турнир ће ове године, 12. и 13. јануара, окупити осам екипа младих кошаркаша.

781
0
SHARE

Спортклуб и у овој сезони спроводи велики регионални пројекат „Basket 4 Kids“, са циљем да охрабри најмлађе да се посвете кошарци. Право учешћа имају деца старости до 13 година. Квалификациони турнири су већ завршени у већини земаља а у Србији је одржан први од пет предвиђених. Након Бечеја, мали кошаркаши ће се надигравати у Младеновцу, Новој Вароши, Врњачкој Бањи и Нишу. Нова Варош је изабрана да други пут за редом буде домаћин а овај пут ће на турниру учествовати две екипе из Пријепоља.

Тренери КК „Пријепоље“ и КК „Милешевац“, Дамир Карадиновић и Игор Бучевац, слажу се у оцени да учешће на турниру доста значи за младе пријепољске кошаркаше, као и да показује да се код нас добро ради са млађим категоријама.

Карадиновић каже да је ово друго учешће дечака из КК „Пријепоље“ на турниру што ће им, уз нешто повољнији жреб, доста значити у покушају да освоје прво место у групи и пласирају се у финале. Бучевац је казао како је задовољан резултатима које постижу дечаци КК „Милешевац“. Ова генерација је окупљена у септембру 2017. године и он је поносан на резултате које су до сада постигли, а сигуран је да ће своје знање и умеће показати и на турниру.

Екипе ће у Вароши бити подељене у две групе. У првој су „Милешевац“, „Севојно“, „Шампион“ из Ужица и „Тутин“, а у другој „Пријепоље“, „Златар“ из Нове Вароши, „Ужице“ и „Прибој“. Турнир, и 12. и 13. јануара, почиње у 10 сати, а прваци група ће се састати у финалу у недељу у 15 часова. Прошле године у Новој Вароши најбољи су били дечаци из Лепосавића, чланови КК „Копаоник“, а победници великог регионалног финала, одржаног у Београду, дечаци из словеначког „Хелиоса“. Још увек није познато који ће град бити домаћин српског државног финала. Овогодишње регионално финале најављено је за мај и одржаће се у Словенији. На њему ће наступити шест победника државних финала одржаних у Србији, Хрватској, Словенији, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Македонији.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY