SHARE

Расте број пацијената са подручја Златиборског округа са обољењима сличним грипу који су хоспитализовани у Општој болници у Ужицу. Према подацима Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и мреже института и завода за јавно здравље од почетка сезоне  пријављено је укупно 84.969 оболелих од симптома сличних грипу и 19 смртних исхода који се могу довести у везу са грипом, а епидемиолози упозоравају да постоји тенденција раста ових бројки у наредном периоду.

На Инфективном одељењу Опште болнице у Ужицу тренутно је хоспитализовано 50 пацијната са подручја Златиборског округа који имају симптоме сличне грипу, рекла нам је портпаролка Здравственог центра Ужице Данијела Васиљевић, док се осам пацијената налази на одељењу Централне интензивне неге. Свих осам пацијената прикључени су на апарате и животно су угрожени. Спроводе се све мере заштите, а посете су и даље забрањене, казала је Васиљевић.

Према подацима Завода за јавно здравље Ужице, који се ажурирају на недељном нивоу, од 28. јануара до 3. фебруара на подручју Златиборског округа забележена су 1.382 случаја акутних респираторних инфекција и обољења сличних грипу, што је знатно више у односу исти период прошле године. Због тога је Завод за јавно здравље Ужице  Институту за јавно здравље Србије „Милан Јовановић Батут“ 6. фебруара пријавио епидемију грипа за подручје Златиборског округа.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY