Епископ Атанасије: Истинско празновање Божића онда када створимо све услове да се Бог роди у нашим срцима (ВИДЕО)

Епископ милешевски г. Атанасије честитао је предстојећи Божић и позвао све да учествују у радости Христовог рођења.

647
0
SHARE

„На Божић прослављамо долазак у свет онога по чијем образцу смо створени, долазак у свет самог творца света, који постаје човек да би живео са нама, да би нам показао пример живота“, каже Епископ милешевски г. Атанасије и додаје да је о Божићу Бог постао убедљив у својој љубави и показао да његова љубав није само прича.

„Доласком својим међу нас Бог показује да му је заиста стало до нас, да буде са нама и да нас спасе. На Божић Бог се сродио са људима, и то са свима људима. О Божићу посматрамо како Бог бива рођен као сиромах, одраста нашим одрастањем, пролази кроз све узрасте људског живота, пролази нашу судбину“, рекао је епископ.

Владика Атанасије каже и да треба посећивати храмове, нарочито о овом великом празнику, и спроводити богате обичаје које имамо и који нас упућују да се сећамо Господа Христа, али да прави начин празновања Божића не укључује само то.

„Истинско празновање Божића биће онда када створимо све услове, отварајући се Богу, да се и Бог роди у нашим срцима. То је прави Божић, Бог се родио у свету, у историји и времену, али треба да се роди и у нашим срцима, и то опет, и опет, и управо зато празнујемо Божић, сваке године обнављамо и учвршћујемо ту рођеност Бога у нашим срцима, и да Бог постане истински део нашег живота, да он постане истински наш учитељ, наш вођ, да постане наш пример“, казао је владика.

Епископ милешевски г. Атанасије ће на Бадњи дан присуствовати молитви и ложењу бадњака у Саборном храму Светог Василија Острошког у Пријепољу у 17 сати, након чега ће бити и у Милешеви, где се бадњаци ложе у 18 и 30. У манастиру Милешеви ће на Божић служити Свету архијерејску литургију у 8 и 30 а истог дана, у 13 сати, у присуству владике ће се у порти пријепољског храма обавити ломљење божићне чеснице.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY